четвер, 17 січня 2019 18:30

У США обговорюють надання Україні протикорабельних ракет "Гарпун"

У США обговорюють надання Україні протикорабельних ракет "Гарпун"
У США обговорюють надання Україні протикорабельних ракет "Гарпун" / фото: McDonnell

У США всіляко підтримують Україну у боротьбі з агресором та активно обговорюють питання надання протикорабельних ракет "Гарпун".

"За його керівництва (Дональда Трампа - ред.) ціна на нафту падає. У питанні "Північного потоку-2" він розмазує Меркаль по стіні перед всіма країнами НАТО і вимагає, аби "Північний потік-2" ніколи не запрацював; він домовляється з Саудівською Аравією; він хоче піти з Сирії і сказати Росії: "Самі тут розбирайтеся, вам не вдасться на нас щось звалити"; він відмовляється від зустрічі з Путіним; дає Україні летальне озброєння", – в ефірі 5 каналу розповів капітан 1-го рангу ВМС США у відставці Юрій Табах.

"Сьогодні в Пентагоні розмірковують над тим, аби дати Україні протикорабельні "Гарпуни" (американські крилаті ракети. - ред.). Це дуже серйозні ракети!", - заявив Юрій Табах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот отримає ракетні катери "Лань" тільки у 2021 році: у чому затримка

"Гарпун" — американська протикорабельна ракета, одна з найпоширеніших у світі. Розроблена та випускалася компанією McDonnell. У 2004 році виробником була поставлена 7-тисячна ракета з моменту введення її в експлуатацію в 1977 році.

Має активну радіолокаційну систему самонаведення та наднизьку траєкторію польоту. Для запуску ракети можуть використовуватися літаки, надводні кораблі, підводні човни або берегові пускові установки.

Збройні сили України успішно випробували вітчизняну протикорабельну крилату ракету "Нептун".

Зараз ви читаєте новину «У США обговорюють надання Україні протикорабельних ракет "Гарпун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути