Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2017 09:35

"У США і РФ різні концепції миру" - Сурков і Волкер не домовились

"У США і РФ різні концепції миру" - Сурков і Волкер не домовились
Помічник президента Росії Владислав Сурков розповів про підсумки зустрічі в Белграді зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером. Фото: Цензор.НЕТ

Росія отримала від США доповнення до резолюції по розміщенню миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, запропонованого Кремлем.

Помічник президента Росії Владислав Сурков розповів про підсумки зустрічі в Белграді зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, яка відбулася 13 листопада. Сурков заявив, що Москва погодиться лише на 3 з 29 запропонованих американцями положень щодо миротворців на Донбасі. Про це інформує ТАСС.

"Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу - двадцять дев'ять абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними", - зазначив Сурков.

Сурков заявив, що Москва погодиться лише на 3 з 29 запропонованих американцями положень щодо миротворців на Донбасі.

За словами російського диппредставника, сторони вирішили продовжувати роботу по зближенню позицій.

Крім того, політики зійшлися на думці, що "мінські угоди повинні бути реалізовані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воєнторг Путіна" пригнав нову техніку для забезпечення терористів

"У США і РФ різні концепції досягнення миру на Донбасі, але сторони продовжать спільну роботу", - заявив Волкер.

Такою ж стала спільна заява сторін, про різні концепції миру, але про спільне продовження роботи сторін.

"У мінських угодах містяться політичні заходи і заходи безпеки (щодо виходу з кризи). Обидві сторони погодилися проаналізувати сьогоднішню зустріч і подумати про подальші шляхи вирішення цієї проблеми", - йдеться в заяві.

У свою чергу в посольстві США в Україні наголосили, що під час зустрічі "відбулося ретельне обговорення нинішнього дипломатичного стану справ у зусиллях припинити війну на Донбасі".

"Не дивно, що Сполучені Штати і Росія мають різні уявлення про те, як досягти миру, але ми продовжимо роботу, щоб домогтися цього. Завжди існувала потреба сполучення політичних і безпекових кроків, що мають здійснюватися згідно з Мінськом. Обидві сторони погодилися обміркувати сьогоднішню дискусію і подумати про подальші кроки у відповідь на цей виклик", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 13 листопада Волкер та Сурков провели вже третю зустріч за минулий рік.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що НАТО підтримує ідею розміщення миротворців на всій території Донбасу. Президент Петро Порошенко впевнений, миротворці ООН розмістяться на всій території і зможуть перегородити постачання військ і зброї бойовикам. Путін раніше запропонував Меркель розміщувати миротворців також у місцях, де працює місія ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «"У США і РФ різні концепції миру" - Сурков і Волкер не домовились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути