середа, 10 червня 2020 18:33

У справі про збитий над Донбасом боїнг з'явився свідок

У справі про збитий над Донбасом боїнг з'явився свідок
Очевидець збиття літака рейсу МН17 ц 2014-пу над Донбасом дав свідчення. Фото: reuters.com

Прокурор в судовому процесі по збитому 2014 року в небі над Донецькою областю малазійському боїнгу стверджує, що у слідства є свідок, який бачив, як їхав "Бук", солдатів у танкістських шоломах, і чув запуск ракети.

Про це представник прокуратури Тейс Бергер повідомив у ході попередніх слухань у судовому комплексі Схіпхола в Нідерландах, пише "Інтерфакс-Україна".

Даний свідок проходить у справі як X48, його прокуратура хотіла б опитати ще раз, направивши для безпечного допиту слідчого суддю.

"Цей свідок заявляє, що 17 липня 2014 року у другій половині дня, близько блокпосту самопроголошеної ДНР на дорозі зі Сніжного на Савур-Могилу, він побачив, як їхав "Бук", і через кілька хвилин почув і побачив, що ракета була запущена. X48 бачив, як загорілося поле, і знав, де була запущена ракета", - уточнив прокурор.

Він стверджує, що це те ж саме місце, яке зображено на супутникових знімках.

Після запуску ракети "Бук" виїхав на дорогу. Також свідок бачив 4 солдатів в однаковій формі кольору хакі в шоломах з прикріпленими вухами. Виглядали вони не так, як ті, що стояли на блокпості, передав свідчення свідка Бергер.

Слідчий суддя вважає надійними свідчення X48. Однак Державна прокуратура, як і раніше, бачить причину для подальших питань, принаймні, про 4 солдатів в однаковій уніформі та в танкових шоломах, оскільки в заяві не вказується, чи бачив свідок ці солдатів у "Буці" чи поблизу нього, до або після запуску ракети, або і те, й інше, і чи бачив свідок, що сталося з цими 4 людьми в танкових шоломах після стрілянини.

Для уточнення заяви X48 Державна прокуратура вважає за необхідне поставити йому додаткові запитання з цього приводу.

Слідство зібрало докази прямої участі Росії у збройному конфлікті на сході України.

Зараз ви читаєте новину «У справі про збитий над Донбасом боїнг з'явився свідок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути