пʼятниця, 01 вересня 2017 18:29

У школі вводять урок самбо

У школі вводять урок самбо
Самбо запровадили у школі в Покровську Фото: judo-sambo.com.ua

У Покровську на Донеччині вводять обов'язкові уроки самбо. Це ініціатива мера міста Руслана Требушкіна.

"Самбо це вид спорту, який вчить групуватися і правильно падати. Також це чудова можливість навчитися самооборони, що важливо у нас в регіоні, де неспокійна обстановка", - вважає Руслан Требушкін, пише "Знамя индустрии".

У місцевій школі обладнали спеціальний спортзал. Один урок фізкультури на тиждень присвячується самбо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ігнорують "шкільне перемир'я": зафіксовано 24 обстріли

За словами директора Катерини Пащенко, займатися самбо будуть всі без винятку, як хлопчики, так і дівчатка, починаючи з першого класу.

У Авдіївці на Донеччині розпочали роботу 5 із 7 шкіл. У них ліквідували пошкодження від бойових дій. Місто знаходиться біля лінії фронту і його часто обстрілюють. 2 школи не відкрили через зменшення населення і значні руйнування будівель.

"До 2014 року у семи школах міста навчалося 2700 учнів. Цього ж року до шкіл прийшло близько 1400 дітей. Та це – вже неабиякий прорив, адже у 2015-му, коли міські школи відкрилися після певного періоду дистанційного навчання, за парти сіло лише 673 учні. Сьогодні ж ми маємо навіть сім перших класів, чого не було давно. У чотирьох школах набрано по одному першому класу, а у шостій школі три, – говорить заступник начальника відділу освіти військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Ольга Точило.

Зараз ви читаєте новину «У школі вводять урок самбо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути