пʼятниця, 01 вересня 2017 12:41

Розпочали навчання у відремонтованих після обстрілів школах
11

Авдіївська школа №6
Фото: facebook.com/ato.news
Авдіївська школа №6
Авдіївська школа №6
Авдіївська школа №6
Авдіївська школа №6

У Авдіївці на Донеччині розпочали роботу 5 із 7 шкіл. У них ліквідували пошкодження від бойових дій. Місто знаходиться біля лінії фронту. Його часто обстрілюють. Дві школи не відкрили через зменшення населення і значні руйнування будівель.

"До 2014 року у семи школах міста навчалися 2700 учнів. Цього року до шкіл прийшли близько 1400 дітей. Та це – неабиякий прорив, адже 2015-го, коли міські школи відкрили після певного періоду дистанційного навчання, за парти сіли лише 673 учні. Сьогодні ж ми маємо навіть сім перших класів, чого не було давно. У чотирьох школах набрано по одному першому класу, а у шостій школі три, – говорить заступник начальника відділу освіти військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Ольга Точило, пише на сторінці у соцмережі прес-служба штабу АТО.

На святі у школі №6 від імені захисників Авдіївки виступила прес-офіцер 72-ї окремої механізованої бригади імені чорних запорожців молодший лейтенант Олена Мокренчук. Невдовзі цей досвідчений педагог на прохання місцевих освітян паралельно з військовою службою викладатиме в авдіївських школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Славетній бригаді "Чорні запорожці" вручили новий стяг

Вона подарувала першокласникам красиві книжечки-розмальовки "Україна – мрія", видані до початку нового навчального року за сприяння благодійників. Ідея проекту належить самій Олені Мокренчук. Ілюструвала книжку українка зі США Олена Дяденко, а вірші написала молода талановита студентка Ольга Артемчук.

Бойовики продовжують провокативні обстріли з метою демонстрації присутності власних вогневих засобів. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Найбільш неспокійно після опівночі було на донецькому напрямку. Тут зі стрілецької зброї бандити 4 рази відкривали вогонь по українських позиціях на шахті "Бутівка". Також під обстрілами противника сьогодні тричі опинились околиці Зайцевого та Авдіївська промзона", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Розпочали навчання у відремонтованих після обстрілів школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути