четвер, 19 серпня 2021 16:08

У Росії судять ексватажка ДНР

У Росії судять ексватажка ДНР
Суд у Москві продовжив арешт колишньому члену уряду сепаратистів. Фото: сепаратистські ЗМІ

У Москві за шахрайство арештували "ексміністра" так званої ДНР Олександра Тимофєєва.

Він пропонував заочно заарештованому російському бізнесмену Сергію Шпаку припинити за $5 млн кримінальне переслідування проти нього, пише "Радіо Свобода".

"Тимофєєв, разом із колишнім радником екс-прем'єра України Миколи Азарова Ігорем Сосновським, зв'язався з оголошеним у розшук бізнесменом і запропонував йому зупинити його кримінальне переслідування в РФ", - йдеться у повідомленні.

За $500 тис. Тимофєєв обіцяв забезпечити лист від глави ФСБ Олександра Бортникова до міністра внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева, після якого розслідування справи бізнесмена було б передано від МВС до спецслужби. Згодом співробітники силових структур повинні були за $ 4,5 млн припинити його кримінальне переслідування.

Сепаратиста затримали під час отримання грошей від представника Шпака в одному з ресторанів на північному заході Москви. Слідство заявило суду, що Тимофєєв володіє великими зв'язками в державних і правоохоронних органах. Провину чоловік не визнає. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексватажок ДНР отримав посаду в Калмикії

За владу в ДНР боролися кілька бойовиків, серед них екскомандир бригади "Восток" Олександр Ходаковський, український сепаратист Тимофєєв із позивним "Ташкент" і Дмитро Трапезніков.

Тимофєєв брав участь у захопленні будівлі міської ради Донецька 2014 року, пізніше його призначили до першого складу "уряду" ДНР на посаду міністра доходів і зборів. Він брав участь в обмінах полоненими між сепаратистами та українською владою. 2017-го на нього скоїли замах. Після вбивства тодішнього лідера підтримуваних Росією сепаратистів Олександра Захарченка 2018 року Тимофєєв виїхав до РФ. При спробах повернутися в ДНР російські прикордонники без пояснень відмовляли йому у виїзді з території РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії судять ексватажка ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути