понеділок, 23 жовтня 2017 16:53

У російських "ихтамнетов" на Донбасі відбирають паспорти і військові квитки

У російських "ихтамнетов" на Донбасі відбирають паспорти і військові квитки
Ірина Геращенко: "Бойовикам вручають бумажки "граждан лдрн"". Фото: Гордон

У найманців, завезених з Росії на окупований Донбас відбирають паспорти на час виконання бойових завдань.

У примусовому порядку в російських терористів також відбирають військові квитки. Про це повідомила в Facebook перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко.

"З джерел, яким довіряємо, отримано інформацію, що у російських "ихтамнет", яких перекидають на Донбас, в примусовому характері на час виконання бойових завдань, вилучають російські паспорти і військові квитки і вручають бумажки "граждан лдрн". Щоб, у випадку загибелі в донецьких степах чи полону , замести сліди, що то кадрові російські військові", - розповіла Геращенко.

Експертка також зауважила, що на останній зустрічі в Мінську, коли обговорювали поїздку координатора ОБСЄ на окуповані територіі, в тюрми, представники ОРДЛО запропонували свій "маршрут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терорист Бородай розповів про участь Ахметова у фінансуванні бойовиків

"Щоб представник ОБСЄ зустрівся з "гражданами России, которые просто давно живут в Луганске и вот решили взять паспорта "республик", так как хотят защищать республики и русский язык от хунты". Я наполягаю, щоб координатор ОБСЄ з Агєєвим в Старобільськлму СІЗО зустрівся, нехай той ОБСЄ розкаже про "ихтамнет" і чи був в нього за ці півроку хоч раз російський консул", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, безпілотник ОБСЄ знайшов нові траншеї бойовиків під Донецьком

Зараз ви читаєте новину «У російських "ихтамнетов" на Донбасі відбирають паспорти і військові квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути