Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 17:27

У посольстві Франції назвали умову проведення "нормандського саміту"

У посольстві Франції назвали умову проведення "нормандського саміту"
Назвали умову проведення наступного саміту у "нормандському форматі". Фото: pixabay.com

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен назвав умову для проведення наступного саміту лідерів країн "нормандського формату".

Як пише УНІАН, посол сказав на пресконференції про те, що "метою не є проведення саміту заради його проведення".

"На нашу думку, важливим завданням сьогодні є реалізація тих висновків, які було ухвалено за результатами грудневого саміту "нормандського формату" в Парижі. Лише за цієї умови ми можемо розглядати організацію наступної нової зустрічі у цьому форматі", — сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть залучити до мирних переговорів США та Велику Британію

Він також заявив, що Франція послідовно наголошує на необхідності використання "нормандського формату" та Мінських переговорів для знаходження шляхів мирного врегулювання кризи на сході України.

За результатами попереднього "нормандського саміту", який відбувся 9 грудня 2019 року в Парижі, лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке. В ньому йдеться, що вони підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на 3 додаткових ділянках на Донбасі до кінця березня 2020 року, а також обмін утримуваними особами.

Також було задекларовано досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.

Наступний саміт у "нормандському форматі" має відбутися у Берліні. Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков припускає, що це може статися у серпні.

Зараз ви читаєте новину «У посольстві Франції назвали умову проведення "нормандського саміту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути