середа, 15 березня 2023 08:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У низці міст так званої ЛНР вербують в'язнів на війну – ОВА

У низці міст так званої ЛНР вербують в'язнів на війну – ОВА
Так званою ЛНР котиться хвиля вербування на війну в Україні в'язнів. Фото: УНІАН

У колоніях так званої ЛНР вербують на війну проти України.

Після вербування ув'язнених відправляють на фронт, повідомила Луганська обласна військова адміністрація (ОВА) в Telegram вранці 15 березня.

"У Брянці, Алчевську, Перевальську, Хрустальному, Сорокиному та Суходольську триває вербування і доправлення на фронт в'язнів", – йдеться в повідомленні.

В окупованих від 2014 року Ровеньках на Луганщині псевдовлада почала вирішувати, що робити з охопленим вогнем шахтним териконом. За даними ОВА, пожежа там вирує вже два роки.
"Дивитися протягом місяця, як вода поглинає села поблизу Сіверськодонецька – для окупаційної влади ще норма. Куди гірші справи у Ровеньках. Там представники псевдоміністерств та підвідомчих підприємств нарешті визначають заходи, необхідні для ліквідації вогнища", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині й натякнув на контрнаступ ЗСУ

Тим часом жителям окупованих торік міст Луганщини досі необхідно їхати за оформленням "документів" до інших міст так званої ЛНР. Зокрема, до Луганська, кажуть в ОВА.

До прикладу, з питань отримання повторного свідоцтва про державну реєстрацію акту цивільного стану або іншого документа, реєстрацію якого здійснено органами РАГС, населенню Лисичанська та Рубіжного слід звертатися до Луганська. Тоді як попаснянам – до Первомайська.

"Зауважте – не йдеться про населені пункти з кількома сотнями жителів. Ідеться про міста, в яких навіть не відкривають територіальні представництва окупаційних органів влади", – пояснили в ОВА.

Минулого тижня у бік окупованої частини Донецької області рухався потяг із плацкартними вагонами для перевезення в'язнів. Один з вагонів – із засудженими жінками, повідомив український Генштаб.

Росія залучає у війну проти України жінок-в'язнів. Це альтернативне джерело поповнення живої сили, які використовує противник на тлі "великих втрат" особового складу, пояснило командування.

Зараз ви читаєте новину «У низці міст так званої ЛНР вербують в'язнів на війну – ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути