Ексклюзиви
четвер, 01 серпня 2024 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО не вірять, що Україна деокупує захоплені території - Die Welt

У НАТО не вірять, що Україна деокупує захоплені території - Die Welt
Військові та дипломати з ЄС і НАТО прогнозують припинення вогню в зоні конфлікту протягом найближчих шести-дев'яти місяців. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні не вдасться повернути втрачені території, вважає більшість чиновників у штаб-квартирі НАТО.

Офіційно про це ніхто не хоче говорити, пише видання Die Welt із посиланням на ряд європейських чиновників.

"Розвиток ситуації в зоні бойових дій для Києва складається набагато гірше, ніж це часто подається в суспільному дискурсі. Прорив російськими військами другої лінії оборони України є лише питанням часу", - зазначили співрозмовники газети.

Тому військові та дипломати з ЄС і НАТО прогнозують припинення вогню в зоні конфлікту протягом найближчих шести-дев'яти місяців, незалежно від результату президентських виборів у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту

"Зважаючи на обставини, що склалися, я не бачу іншого виходу, окрім якнайшвидшого припинення вогню. Така ситуація може тривати роками, а локальні порушення режиму припинення вогню, ймовірно, відбуватимуться знову і знову", - сказав високопоставлений дипломат.

У розмові з німецькими журналістами він заявив, що не бачить іншого виходу, окрім якнайшвидшого припинення вогню.

"Захід повинен скористатися наданою паузою для підвищення своєї обороноздатності. Тоді йому вдасться утримати Кремль від нового наступу", - додало джерело.

Згасання віри в перемогу України пояснюють тим, що Захід в майбутньому не збільшить військову підтримку Києва до рівня, що дозволить розпочати успішний широкомасштабний контрнаступ.

"У Вашингтоні та Берліні надто бояться ескалації конфлікту та непередбачуваності Володимира Путіна. На думку військових експертів, президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц побоюються, що в умовах надмірного тиску президент Росії може застосувати ядерну зброю. Або що може статися розпад Російської Федерації, тобто контроль над понад шістьма тисячами російських ядерних боєголовок може потрапити до рук таких людей, як очільник Чечні Рамзан Кадиров", - йдеться у матеріалі.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Минулої доби втрати російських загарбників склали 1370 осіб. Також українські воїни знешкодили дев'ять танків, 42 бойові броньовані машини, 33 артилерійські системи, одну РСЗВ, 115 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 77 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки ворога.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО не вірять, що Україна деокупує захоплені території - Die Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути