пʼятниця, 03 квітня 2020 13:51

"У нас з'явився шанс повернути Крим і Донбас" - експерт

"У нас з'явився шанс повернути Крим і Донбас" - експерт
Крим і Донбас можна повернути після ослаблення Росії. Фото: facebook.com

Через пандемію та економічне ослаблення Росії Україна може скористатися ситуацією і повернути Крим і Донбас. Про це заявив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

"Є один аспект пандемії, який зараз практично не розглядається, але який може повернути нам схід країни та Крим. Коронавірус, як з'ясувалося, здатний перекроювати економічну мапу світу. Від спаду найбільше сьогодні страждають країни, в яких більша дохідна частина бюджету формується за рахунок енергоресурсів, як у Росії. Навіть за словами перших осіб цієї країни, вона потрапила в "ідеальний шторм". Перший шок, це скорочення попиту на нафту та газ у світі. Другим є катастрофічне падіння ціни на нафту. А третій, як у всіх, карантин по всій країні, який Володимир Путін ввів до 30 квітня", - пояснює Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин: в Україні ввели нові обмеження

Якщо перші заяви місяць тому лунали про те, що Росії вистачить золотовалютних резервів та фонду добробуту на декілька років, навіть за поганого варіанту, то тоді вони не знали, що варіант буде найгіршим із можливих.

"Якщо вплив пандемії затягнеться на рік-півтора, то Росія витратить майже всі наявні резерви для підтримання стабільності. Саме тому президент РФ заговорив про припинення санкцій через "дрібні" непорозуміння. Ми в найближчий час можемо стати свідками політичних перемовин про повернення Росії до кола країн G20 для повноцінного економічного партнерства. Якщо в США та ключових країнах Європи вистачить глузду "дотиснути" нашого ворога на сьогодні, то ми можемо швидко повернути собі окупований Крим, Донеччину та Луганщину", - каже експерт.

Організація Обʼєднаних Націй побоюється масштабного голоду через пандемію коронавірусу. Представник німецької філії Всесвітньої продовольчої програми ООН Беттіна Люшер розповіла, що вже зараз програма допомагає близько 87 млн осіб у понад 80 країнах

Зараз ви читаєте новину «"У нас з'явився шанс повернути Крим і Донбас" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути