Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2020 16:16

"У моїй квартирі живе представник так званої генпрокуратури ЛНР"

Бойовики вимагають в українського журналіста Сергія Іванова поремонтувати захоплену квартиру та сплатити комунальні послуги. Погрожують забрати майно та відключити від води будинок, де він проживав до війни на Донбасі.

Про це чоловік дізнався з телефонної розмови зі своєю сусідкою. Жінка каже, що новий жилець раніше був снайпером терористів, а зараз працює в так званій адміністрації.

- Ви не могли б приїхати розібратися з квартирою?

- Так з нею ще кілька років тому ваші гамадрили розібралися. Вона ж під арештом.

- В ній зараз живуть люди. І там постійні проблеми - то вода тече, то шумлять.

- Як ми можемо допомогти?

- Приїхати, поговорити з ними. Там чоловік контактний. Він раніше снайпером працював, а зараз в адміністрації.

- Тобто ви пропонуєте нам приїхати та поговорити зі снайпером, який мешкає у віджатій квартирі, щоб він жив тихіше?

- Так. А ще у вас борги за комуналку дуже великі. Треба сплатити.

- Кому сплатити?

- Водоканал, теплокомуненерго. Інакше вони заберуть вашу квартиру. За борги.

- Її і так забрали. Без боргів.

- Але ви ж розумієте, що через борги можуть весь будинок відключити?

- Це вже не до нас питання.

- Як не до вас. А до кого?

- До снайпера, до адміністрації, до гамадрилів, які віджимали квартиру, але точно не до нас.

- Але ж це ваша квартира.

- Так, наша.

- І ви мусите сплатити борги.

- Кому?

- Державі.

- Державі ми нічого не винні.

- Але ж їх нараховують.

Ситуація, в яку потрапив Сергій Іванов типова для так званих республік. Цьогоріч окупанти змінили свій так званий закон. Людина, що має заборгованість по комунальним послугам у республіці лишається без житла. Окупанти просто визначають її без господаря.

Автор: Скриншот
  Квартиру журналіста захопили бойовики
Квартиру журналіста захопили бойовики

- В них є процедура паспортизації відчуженого майна. Ці квартири беруться на облік та передаються росіянам та представникам окупаційної влади, луганчанин Дмитро Снегирьов, співголова ГО Права Справа. – Щоб уникнути цього протягом 60-ти днів людина має приїхати та підтвердити право власності. Однак у списках є люди, яким туди не можна, тобто патріотам нашої держави. Там не діють людські закони. Вони створили своє БТІ, але оскаржити рішення не є можливим.

- Тих, хто перейшов на сторону бойовиків віджим не стосується. Це залежало від ступені конфронтації зі службами, які приймали участь в руській весні та допомогали захоплювати Донеччину та Луганщину. Розумієте, досі кістяк їх спецслужб складається з колишніх робітників українських МВС. Проти більшості з таких людей навіть не порушені кримінальні справи.

На окупованих російськими військами Донецікій та Луганській областях з 2017 року заборонили продавати житло по довіреності. Для людей, які не можуть туди заїхати це означає, що квартиру заберуть бойовики.

На початку війни росіяни та їх посібники з місцевих займали квартири, які були найкраще оздоблені. Жертв допомогали шукати місцеві жителі – надавали координати заможних, чи проукраїнських переселенців.

Щоб не віддати свої квартири на поталу ворогу люди продавали їх знайомим, чи винаймали за оплату комунальних послуг.

- Я просто продав житло другові, коли мені почали надходити погрози. Правда я жив у Єнакієво, а не в Донецьку, - каже Олександр, програміст з Єнакієво. – Платить комуналку. Звісно мені боляче, я в ті метри душу вклав.

У 2020 році бойовики з ЛНР змінили свої так звані закони. Тепер продати квартиру може лише власник. Таким чином захоплення людських осель узаконили.

- В моїй квартирі живе представник так званої генпроокуратури ЛНР, розповідає луганчанин Дмитро Снегирьов, співголова ГО Права Справа. – Вони просто розстріляли двері і увійшли.

Експерт розповідає, що тоді так захоплювали житло та машини проукраїнських людей.

- В них є процедура паспортизації відчуженого майна. Ці квартири беруться на облік та передаються росіянам та представникам окупаційної влади, каже Дмитро Снегирьов. – Щоб уникнути цього протягом 60-ти днів людина має приїхати та підтвердити право власності. Однак у списках є люди, яким туди не можна, тобто патріотам нашої держави. Там не діють людські закони. Вони створили своє БТІ, але оскаржити рішення не є можливим.

- Тих, хто перейшов на сторону бойовиків віджим не стосується. Це залежало від ступенів конфронтації зі службами, які брали участь в руській весні та допомагали захоплювати Донеччину та Луганщину. Розумієте, досі кістяк їх спецслужб складається з колишніх робітників українських МВС. Проти більшості з таких людей навіть не порушені кримінальні справи.

На окупованих російськими військами Донецькій та Луганській областях з 2017 року заборонили продавати житло по довіреності. Для людей, які не можуть туди заїхати це означає, що квартиру заберуть бойовики.

Автор: Скріншот
  Дочка так званої міністерки ЛНР живе в Париі, сама колаборантка має квартиру в Ірпіні
Дочка так званої міністерки ЛНР живе в Париі, сама колаборантка має квартиру в Ірпіні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада продовжила на рік "особливий статус" Донбасу. Як голосували

На початку війни росіяни та їх посібники з місцевих займали квартири, які були найкраще оздоблені. Жертв допомагали шукати місцеві жителі – надавали координати заможних, чи проукраїнських переселенців.

Щоб не віддати свої квартири на поталу ворогу люди продавали їх знайомим, чи винаймали за оплату комунальних послуг.

- Я просто продав житло другові, коли мені почали надходити погрози. Правда я жив у Єнакієве, а не в Донецьку, - каже Олександр, програміст з Єнакієвого. – Платить комуналку. Звісно мені боляче, я в ті метри душу вклав.

У 2020 році бойовики з ЛНР змінили свої так звані закони. Тепер продати квартиру може лише власник. Таким чином захоплення людських осель узаконили.

- В моїй квартирі живе представник так званої генпрокуратури ЛНР, розповідає луганчанин Дмитро Снегирьов, співголова ГО Права Справа. – Вони просто розстріляли двері і увійшли.

Українці не підтримують жодних варіантів амністії для російських бойовиків та їх посіпак.

25,8% громадян україни висловилися проти помилування тих, хто коїв злочини на території окупованого Донбасу, пишуть у фонді "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

Зараз ви читаєте новину «"У моїй квартирі живе представник так званої генпрокуратури ЛНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути