четвер, 17 листопада 2022 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У міноборони США сказали, скільки відсотків України під окупацією РФ

У міноборони США сказали, скільки відсотків України під окупацією РФ
Війська РФ зараз окупували близько 20% території України – Пентагон. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські війська зараз тимчасово окупували приблизно 20% території України.

Це ділянка землі завдовжки приблизно 900 км. Про це повідомив голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генерал Марк Міллі під час брифінгу 16 листопада, пише "Радіо Свобода".

"Таким чином, російські війська займають ділянку землі довжиною майже 900 кілометрів. І, можливо, близько 75 або 80 кілометрів у глибину. Тож це не маленький шматок землі", – наголосив Міллі.

Він вважає малоймовірним те, що Росія досягне своїх стратегічних планів щодо завоювання всієї України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в паніці. Пиячать і вбивають своїх – Маляр

За словами Міллі, в Україну вдерлися 170–180 тис. російських військових. Вони зазнали "величезних втрат", але Росія провела мобілізацію, тому Москва все ще має значну бойову силу в Україні.

Водночас міністр оборони США Ллойд Остін переконаний, що українці продовжуватимуть тиснути на російські окупаційні сили.

"Думаю, що українці продовжуватимуть на них тиснути. Українці знають, що дозволяти їм відпочивати і переозброюватися – це помилка. Це операційна помилка. І я не вірю, що вони припустяться такої помилки", – додав він.

16 листопада українські воїни відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Курдюмівка, Новокалинове, Веселе, Авдіївка, Первомайське, Водяне, Новомихайлівка та Времівка Донецької області, за даними українського Генштабу.

Збройні сили України продовжують наступ на півдні. Від 1 листопада вони звільнили там майже 5 тис. кв. км. Деокуповані орієнтовно 200 населених пунктів. Сили оборони просуваються на кількох напрямках. Ідеться про наступ у Харківській, Луганській областях та півдні, повідомили в Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «У міноборони США сказали, скільки відсотків України під окупацією РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути