четвер, 17 листопада 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти в паніці. Пиячать і вбивають своїх – Маляр

Окупанти в паніці. Пиячать і вбивають своїх – Маляр
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, як окупанти реагують на успіхи ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На тимчасово окупованих територіях України російські військові масово пиячать.

Серед особового складу окупаційних військ зростають панічні настрої та знижується рівень морально-психологічного стану на тлі успіхів армії України, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр 17 листопада в Telegram.

За її словами, зловживання алкоголем призводить до збільшення небойових втрат ворога – почастішали випадки збройних конфліктів між представниками різних підрозділів.

"Командування російських окупаційних військ намагається виправити ситуацію забороною продажу алкоголю та притягненням до відповідальності, причетних до порушень військової дисципліни та скоєння злочинів із застосуванням зброї", – додала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ідіотство нах*й" ‒ російський військовий емоційно розповів про командирів

Тим часом на загарбаних територіях росіяни дезорганізували роботу майже всіх соціальних служб, примусово мобілізували працівників та розграбували обладнання і спеціальну техніку місцевих комунальних підприємств. Тому створюються передумови до виникнення критичної санітарно-епідеміологічної обстановки, каже Маляр.

"У більшості окупованих міст і сіл протягом тривалого часу накопичились проблеми антисанітарії, не вивозяться побутові відходи, у тому числі з місць розташування російських підрозділів. Обслуговування систем каналізації не здійснюється, що призводить до критичного забруднення навколишнього середовища", – пояснила чиновниця.

Збройні сили України продовжують наступ на півдні. Від 1 листопада вони звільнили там близько 5 тис. кв. км. Деокуповані орієнтовно 200 населених пунктів, повідомила Ганна Маляр.

Сили оборони просуваються на кількох напрямках. Ідеться про наступ у Харківській, Луганській областях та півдні, додала Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в паніці. Пиячать і вбивають своїх – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути