Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2022 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі терористи розгорнули націоналізацію майна українців

У Маріуполі терористи розгорнули націоналізацію майна українців
Окупанти проводять перепис нерухомого майна і збирають інформацію про його власників. Фото: Максим Блінов

У Маріуполі російські терористи проводять перепис нерухомого майна українців.

Загарбники збирають інформацію про вцілілі квартири та їхніх власників. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажок так званої ДНР заснував медаль "За взяття Маріуполя"

"На цьому етапі вони намагаються залучити та отримати інформацію від голів ОСББ. З урахуванням доступу до паперових реєстрів БТІ все це виглядає не лише як інвентаризація, але більше як збір даних щодо позиції та місцеперебування власників", - пише посадовець.

Андрющенко додав, що вчора, 28 квітня, глава терористичної ДНР Денис Пушилін заявив про намір у травні розпочати роботу порту.

"Це вкотре підтверджує інформацію про намір "націоналізації" майна України до Росії та її сателітів", - підкреслив радник мера.

Щоб змусити жителів Маріуполя на Донеччині добровільно виїжджати на Далекий Схід Російської Федерації, російські терористи застосовують нові інформаційні пастки. Зокрема, в соцмережах українцям почали пропонувати "роботу". Так звані волонтери поширюють у чатах і групах, що належать росіянам, повідомлення з рекламою роботи на Далекому Сході. У них розповідають про жахіття, які спіткали їх чи їхніх друзів у Маріуполі, та пропонують інший вибір - роботу в Росії. Іноді повідомлення супроводжуються фото.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі терористи розгорнули націоналізацію майна українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути