середа, 13 липня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі росіяни вигадали новий метод прихованої мобілізації. Шукають "пожежників"

В Маріуполі розпочалась чергова хвиля прихованої мобілізації.

Людей вербують через масову пропозицію роботи пожежниками. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

За його словами, набирають людей віком виключно від 25 до 30 років, без досвіду роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через окупантів Маріуполь перетворився на стихійний ринок – відео

"Наші люди задля перевірки звернулись щодо "працевлаштування". Повідомляють, що в разі згоди будуть направлені до м. Донецьк на "тренування та навчання" на пару місяців. Це цілком співпадає з попередніми інсайдами про план прихованої мобілізації в Маріуполі від окупаційної влади. Власне цікава і посада – інспектор з нагляду, враховуючи що наглядати за пожежною безпекою в Маріуполі немає де", – каже він.

Андрющенко наголосив, що будь-яке працевлаштування від окупантів передбачає форму та присягу так званої ДНР.

Автор: t.me/andriyshTime
 
До адміністрації колаборантів в Маріуполі надійшло розпорядження про план "мобілізації" в армію так званої ДНР. Відкриту мобілізацію запланували на середину вересня після псевдореферендуму. У першу чергу під мобілізацію підпадуть студенти "університетів" Маріуполя, некваліфіковані робітники зареєстровані на роботах в комбінаті імені Ілліча, поліцейські-колаборанти та звільнені з фільтраційних колоній. Від мобілізації на першому етапі планують звільнити працівників Маріупольського порту, залізниці, задіяних на ремонтних базах військової техніки та деякі категорії комунальників.
Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі росіяни вигадали новий метод прихованої мобілізації. Шукають "пожежників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути