субота, 30 квітня 2022 15:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі окупанти полюють за комунальниками

У Маріуполі окупанти полюють за комунальниками
Російські окупанти полюють за комунальниками. Фото: "Вечірній Київ"

Через нестачу кваліфікованих фахівців у комунальній сфері російські загарбники посилили "пошук" комунальників і працівників бюджетної сфери в Маріуполі Донецької області.

Зокрема, полюють за кадрами в Мангушському та Нікольському районах, особливо - на узбережжі. Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Донеччині російські загарбники гатять з авіації, "Градів" і танків - убили дитину

"У разі відмови працювати забирають примусово до Маріуполя та через застосування фізичного впливу примушують до співпраці. Відомі факти примусу рятувальників, пожежників і працівників комунальних підприємств.

Варто пам'ятати, що робота на окупантів в гуманітарних сферах не є по суті колаборацією. Не ризикуйте. Передавайте близьким не ризикувати. Найголовніше - збереження життя маріупольців. А хто дійсно увійшов у колаборацію - фіксуємо. Відплата буде, але лише справжнім колаборантам. Всі інші мають зберегти життя та здоров'я до евакуації або нашого повернення", - зазначив він.

У будинки маріупольців, які виїхали з окупованої території, заселяють невідомих людей. Такий дозвіл видає селищна рада, що працює під прапором ДНР.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі окупанти полюють за комунальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути