четвер, 24 травня 2018 17:24

У Харкові взялись розробляти БМП і танк нового покоління

Харківське конструкторське бюро ім. Морозова проводить роботи зі створення бойових машин нового покоління. Вони мають надійти на озброєння української армії у 2020-х.

Конструктори та інженери зараз зосереджені на створенні БМП-У - нової бойової машини піхоти, яка замінить радянські БМП-1 та БМП-2. Про це повідомляють в Укроборонпромі.

Автор: Укрборонпром
  Нова розробка українських конструкторів - БМП-У
Нова розробка українських конструкторів - БМП-У

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили нову зенітну ракету

Вже розробили конструкторську документацію, а виготовлення дослідного зразка та початковий комплекс випробувань проходитиме 2019 року. БМП-У призначена для транспортування та вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Вона забезпечує надійних захист екіпажу у складі 3 членів та 7 десантників. За розрахунками, рівень захисту БМП-У на 10-12% вищий за БТР-4. Окрім того, моторно-трансмісійний відсік розташований у передній частині корпусу, що гарантує більший рівень захисту екіпажу", - йдеться в повідомленні.
Автор: Укрборонпром
  БМП-У призначена для транспортування та вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Вона забезпечує надійних захист екіпажу у складі 3 членів та 7 десантників
БМП-У призначена для транспортування та вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Вона забезпечує надійних захист екіпажу у складі 3 членів та 7 десантників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна почала розробку власного Javelin

Машину оснастять дизельним двигуном потужністю 735 к.с. та автоматичною трансмісією. Її маса - 25-27 т. Також вона зможе плавати. Для озброєння БМП-У обрали новий бойовий модуль БМ-8 із поліпшеними характеристиками. Він оснащений 30-мм автоматичною гарматою, автоматичним гранатометом, кулеметом, а також керованими протитанковими ракетами "Бар'єр".

Автор: Укрборонпром
  Маса нової БМП-У 25-27 тон
Маса нової БМП-У 25-27 тон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як тепер виглядають українські морпіхи - яскраві фото

Також на ХКБМ йдуть роботи зі створення перспективного танка нового покоління. Комплексна робота, яка передбачає проектування абсолютно нової машини, розділена на окремі етапи. Ними передбачене створення моторно-трансмісійного відділення, розробку нових систем озброєння, боєприпасів, захисту та системи управління вогнем, а також автоматизацію більшості процесів для скорочення кількості членів екіпажу з трьох осіб, до двох.
В Україні випробовували сучасні американські протитанкові комплекси Javelin. Усі випущені ракети влучили у ціль. З квітня ЗСУ отримали 37 пускових установок і 210 ракет на $47 млн.
Зараз ви читаєте новину «У Харкові взялись розробляти БМП і танк нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути