четвер, 24 травня 2018 13:11

Україна почала розробку власного комплексу Javelin

Україна почала розробку власного комплексу Javelin
Українці почали розробляти сучасний протитанковий комплекс. Фото depo.ua

Українське казенне підприємство спеціального приладобудування "Арсенал" власним фінансуванням розробляє аванпроект інфрачервоної головки самонаведення для високомобільного протитанкового ракетного комплексу III покоління.

"Проект передбачає дальність захоплення і автосупроводження до типової цілі (танка Т-72) від п'яти кілометрів. Отримані під час аванпроекта схемо-технічні рішення конструкції комплексу випробують і реалізують у рамках дослідно-конструкторської роботи. Її проведуть протягом найближчих трьох-чотирьох років. Закінчиться вона виготовленням двох-трьох зразків для подальших випробувань", - йдеться в повідомленні під час Міжнародної науково-технічної конференції, яка проходила у Львові, повідомляє Український мілітарній портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні провели перші успішні випробування Javelin

Протитанкові ракетні комплекси III покоління - це ракетні комплекси, в яких ракета наводиться на ціль в автоматичному режимі. Завдання оператора в таких комплексах - прицілитися і вистрілити, після чого можна покинути позицію. Здійснюється це шляхом використання в ракеті головки самонаведення, яка шукає ціль і вражає її.

ПТРК з таким способом наведення з'явилися наприкінці 1990-х, перший представник цих комплексів - американський FGM-148 Javelin виробництва американських підприємств Raytheon і Lockheed Martin.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала розробку власного комплексу Javelin». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути