субота, 24 грудня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР пояснили причину фанатичного штурму Бахмута "вагнерівцями"

У ГУР пояснили причину фанатичного штурму Бахмута "вагнерівцями"
В атаки під Бахмутом кидають завербованих "зеків", яким пообіцяли амністію. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Через політичні амбіції керівника приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина група частково диктує російську стратегію на Донбасі.

Пригожин здійснив "хрестовий похід" з метою захоплення Бахмута, мета якого – витіснити командирів регулярної російської армії, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times.

"ПВК "Вагнер" координується з армією Росії, але зараз є основною силою на Бахмутському напрямку. Позиції найманців укріпив союз Пригожина та командувача російських військ в Україні Сергія Суровікіна. Вони об'єдналися проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу", – пояснив Буданов.

Альянс Пригожина і Суровікіна призвів до передачі важкого озброєння підрозділам "Вагнера", розширивши роль ПВК у війні. В атаки під Бахмутом кидають завербованих "зеків", яким пообіцяли амністію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США дізналися, скільки грошей Пригожин витрачає на війну проти України

"Тут суто ідеологічне та медійне питання. Це причина, з якої підрозділи "Вагнера" так фанатично намагаються захопити це місто. Їм потрібно показати, що вони сила і можуть зробити те, що не змогла російська армія. Ми це чітко бачимо і розуміємо", – прокоментував штурм Бахмута глава ГУР.

Він наголосив, що захоплення Бахмута на Донеччині не вважається стратегічно важливим, але покращило б позицію РФ на сході, відкривши дороги до інших міст Донбасу, які перебувають під контролем України.

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагається збільшити роль своєї групи в операціях російських сил в Україні. "Кухар Путіна" намагається утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, що підтримує війну, свідчить свіжий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У ГУР пояснили причину фанатичного штурму Бахмута "вагнерівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути