Ексклюзиви
четвер, 06 жовтня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ на фронті

У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ на фронті
Українські захисники відбивають атаки ворога. Фото: "Укрінформ"

Минулої доби, 5 жовтня, підрозділи Сил оборони України продовжили відбивати атаки російських окупантів.

Не дали ворогу просунутися далі в районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ і Новомихайлівка. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 6 жовтня.

За даними командування, без суттєвих змін минулої доби було лише на Волинському й Поліському напрямках. На інших напрямках противник вів обстріли.

На Сіверському напрямку прилітало в районах населених пунктів Рожковичі та Фотовиж Сумської області. На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Нескучне й Мілове.

На Краматорському напрямку обстріли фіксували неподалік Верхньокам'янського, Іванівки, Серебрянки й Спірного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ: у Байдена оцінили можливість звільнення Криму

На Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Одрадівка, Майорськ, Нью-Йорк і Юр'ївка.

На Авдіївському напрямку було неспокійно в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог накрив вогнем в районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Шахтарське, Золота Нива, Полтавка, Гуляйполе, Червоне, Павлівка, Гуляйпільське, Дорожнянка й Новоукраїнка.

"На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують перегрупування та відведення своїх підрозділів. Обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Первомайське, Любомирівка, Солдатське, Правдине, Мирне й Олександрівка", – додали в Генштабі.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 5 жовтня становили 61 тис. осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 200 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському й Криворізькому напрямках. Дані уточнюють.

Також ворог продовжує зазнавати втрат і в техніці.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі повідомили про успіхи ЗСУ на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути