вівторок, 08 вересня 2020 10:45

У Генштабі оцінили ризики нового наступу Росії

У Генштабі оцінили ризики нового наступу Росії
Бойовики не готові до нового наступу на Донбас. Фото: РБК

Українська розвідка припускає, що Росія не піде у масштабний наступ на Донбасі. Для цього у країни-агресора зараз недостатньо сил та засобів.

На думку начальника Генерального штабу Збройних сил України Сергія Корнійчука, всі теперішні дії російських окупантів на сході нібито мають лише провокативний характер, йдеться в ефірі програми "Свобода слова".

"Фіксуються факти порушень. Вони полягають в обстрілах, неприцільних в основному, розширенні їхніх позицій в наш бік, використанні БПЛА. Також фіксуються озброєні люди в сірій зоні, та дистанційне мінування було кілька разів зафіксовано. Але воно не має масштабного характеру", - запевнив Корнійчук.

За його словами, для того щоб вести активні наступальні дії, ворогові необхідно створити ударні угруповання, розгорнути артилерію на позиціях, створити запас боєприпасів та пального.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські бойовики влаштували провокацію на Донеччині

"І сьогодні з тими засобами розвідки, які в нас є, це приховати неможливо. Ми фіксуємо в їхніх підрозділах на передовій неукомплектованість. Низька зарплата не дає змоги їх укомплектувати", - зазначив начальник Генштабу ЗСУ.

Провокативні закиди бойовиків мають на меті дискредитацію домовленостей Тристоронньої контактної групи у Мінську, а також створення ілюзії, що Україна нібито неспроможна керувати ЗСУ.

"Але ЗСУ показують, що стабільно виконують поставлені завдання, героїчно. І вони готові до адекватного реагування на всі прояви", - запевнив він.

СММ ОБСЄ зафіксувала загалом 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях після початку перемир'я 27 липня.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі оцінили ризики нового наступу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути