Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 11:59

У Гаазі порахували злочини на Донбасі

У Гаазі порахували злочини на Донбасі
Гаазький трибунал зафіксував понад 1,2 тисячі фактів скоєння злочинів на Донбасі.

Прокуратура Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал) у Нідерландах зафіксувала понад 1,2 тис. фактів скоєння злочинів на Донбасі.

За даними трибуналу, під час конфлікту загинули близько 10 225 людей, поранені - 24 541. Зокрема, у період із квітня 2014-го по серпень 2017 року на Донбасі вбили близько 2505 цивільних осіб. Про це інформує ВВС.

Близько 15 тис. людей з квітня 2014 року вважають зниклими без вісти.

"Упродовж усього конфлікту обидві його сторони застосовували катування та жорстоке поводження щодо кількох сотень ймовірних жертв.Канцелярія прокурора також розглядає заяви про те, що Росія контролювала й продовжує контролювати озброєні угруповання на Сході України, щоби встановити, чи можна вважати цей збройний конфлікт між ЗСУ й антиурядовими збройними групами міжнародним конфліктом", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герінг не визнавав Нюрнберг, а Путін відмовився визнати Гаазький суд

У звіті підкреслюється, що існування "єдиного міжнародного збройного конфлікту на Сході України" припускає застосування відповідних статей Римського статуту щодо збройних конфліктів міжнародного характеру.

В Україну прибула делегація Гаазького трибуналу для підтвердження звинувачень щодо вищих посадових осіб України через події на Майдані та притягнення їх кримінальної відповідальності у цьому суді.

Зараз ви читаєте новину «У Гаазі порахували злочини на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути