вівторок, 08 березня 2022 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

У двох областях психологічні підрозділи РФ "промивають мізки" населенню - ЗСУ

У двох областях психологічні підрозділи РФ "промивають мізки" населенню - ЗСУ
Триває 13 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: УНІАН

Після 24 лютого на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей окупанти використовують підрозділи психологічної боротьби для впливу на місцеве населення.

Про це повідомив генеральний штаб Збройний сил України у ранковому зведенні 8 березня.

"Створено до 10 тактичних груп психологічної боротьби із завданнями, щодо проведення пропагандистської роботи з місцевим населенням.

Окупанти залякують населення північної частини тимчасово окупованої території Криму наступом ЗСУ. ФСБ створює там оперативні групи для роботи з населенням, зокрема для виявлення спротиву", - ідеться в повідомленні.

Деморалізовані окупанти все частіше вдаються до мародерства та порушень норм Міжнародного гуманітарного права щодо ведення воєнних конфліктів, зауважили у генштабі

"У Харківській, Сумській, Чернігівській та Київській областях, на територіях, що тимчасово зайняті російськими окупантами, широко фіксуються грабежі, насильницькі дії щодо місцевих мешканців, захоплення цивільних помешкань, використання сільськогосподарських ангарів для стоянки військової техніки, облаштування вогневих позицій в густонаселених районах та об'єктах цивільної інфраструктури", - додали в повідомленні.

За інформацією відомства, противник продовжує наступальну операцію, але темп просування його військ значно уповільнився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Противник прокладає тілами своїх військових дорогу для наступу - Залужний

"На Сіверському напрямку триває героїчна оборона міста Чернігова. Сили оборони міста Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежу оборони та на додатково визначених напрямках.

У Південній операційній зоні проводиться оборонна операція вздовж державного кордону та здійснюється прикриття морського узбережжя, ведуться оборонні бої у передмісті Миколаєва", - ідеться у зведення.

На інших напрямках триває стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони у визначеній операційній зоні.

Повітряні сили ЗСУ здійснюютьуспішне відбиття ракетно-авіаційних ударів та засобів повітряного нападу противника, протиповітряне прикриття критичних об'єктів України та угруповань військ, резюмували у генштабі.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У двох областях психологічні підрозділи РФ "промивають мізки" населенню - ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути