Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2022 15:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Противник прокладає тілами своїх військових дорогу для наступу - Залужний

Противник прокладає тілами своїх військових дорогу для наступу - Залужний
12 добу Збройні сили України дають гідну відсіч російському окупанту та відважно боронять кожний сантиметр нашої землі. Фото: facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний закликав командирів берегти особовий склад, а мешканців окупованих районів чинити спротив російському ворогу.

Відповідний допис з'явився у Facebook.

"Я звертаюся до командирів - ретельно плануйте операції та негайно реагуйте на зміни в обстановці. Людське життя - наш найвищий пріоритет. Цим ми кардинально відрізняємося від противника, який навіть не забирає тіла своїх загиблих і готовий ними встелити нашу землю, щоб прокласти дорогу для наступу.

Я закликаю жителів окупованих районів долучатися до руху опору. У вас є зброя, боєприпаси і мотивація. Захистіть рідний дім", - закликав Залужний.

Він нагадав, що ворог деморалізований і виснажений. Але разом з тим не полишає спроб оточити Київ та нарощує зусилля на південному напрямку:

"Стійка оборона Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя та національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх. На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, втримати її він не зможе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим більше програє російська армія, тим більше підлі та криваві її злочини – що пише про нас світова преса

Повітряні сили та сили й засобами протиповітряної оборони Сухопутних військ України мужньо охороняють українське небо, наголосив Залужний:

"Вони вже завдали і продовжують завдавати значних втрат угрупованню засобів повітряного нападу противника".

Головнокомандувач подякував кожному захиснику і захисниці, із якими "пишається бути в одному строю".

"Воїни-герої, міста-герої - це наша реальність. Як би важко нам не було, але вже точно не буде соромно. Ми будемо вічно пам'ятати і помстимося за кожного полеглого захисника України. Біль втрат посилює нашу волю до перемоги. Ми точно знаємо за що і за кого воюємо", - написав командувач ЗСУ.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Противник прокладає тілами своїх військових дорогу для наступу - Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути