середа, 10 квітня 2019 11:56

У ДНР і ЛНР судять, як у Росії

У ДНР і ЛНР судять, як у Росії
Окупанти формують свої суди за прикладом Росії \ фото: Цензор.НЕТ

Окупаційна влада у ДНР і ЛНР копіює російську судову систему.

Від початку збройного конфлікту на Донбасі керівництво так званих республік намагалося створити "військові суди" виключно як каральні механізми, говорить експерт Центру політико-правових реформ Роман Смалюк, пишуть "Донецькі новини".

"Влада" невизнаних республік намагається сформувати свої судові системи за зразком РФ, оскільки для української судової системи не характерне функціонування окремо військових судів і арбітражних судів. Також навіть у планах у них немає створення системи адміністративної юстиції... Акти, які вони приймають для визначення порядку судочинства, також значною мірою копіюють відповідні процесуальні закони РФ", — зазначає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі загиблих у боїнгу подали до суду на російські банки

На окупованих територіях Луганської та Донецької областей наприкінці 2018-го функціонувало 18 "судів ". Є так звані "верховні суди", "військово-польовий суд" у Донецькій області і 15-16 місцевих "судів", які розглядають усі категорії справ.

На непідконтрольну територію Донецької області завезли 500 тис. бланків для оформлення російських паспортів. Видають з 1 квітня. Насамперед їх отримають військові й держ­службовці, потім — пен­сіонери.

Інформацію про видачу російських документів неофіційно підтверджують російські ЗМІ та окупаційна влада. Заявляють, що видача паспортів пов'язана з виборами в Україні. Бояться, що до влади прийде проукраїнський президент.

Зараз ви читаєте новину «У ДНР і ЛНР судять, як у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути