Ексклюзиви
субота, 03 квітня 2021 09:38

У день розмови Зеленського з Байденом окупанти 20 разів обстріляли українські позиції

У день розмови Зеленського з Байденом окупанти 20 разів обстріляли українські позиції
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 2 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.

Унаслідок ворожих дій 2 військовослужбовці отримали поранення. Противники здійснювали обстріли в районі населеного пункту Красногорівка. У результаті цього цивільна особа отримала осколкове поранення, повідомили в штабі ООС.

Неподалік населених пунктів Золоте-4, Новоолександрівка, Пищевик, Красногорівка та Гнутове окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів та великокаліберних кулеметів. Біля Світлодарська, Новотошківського та у напрямку селища Новолуганське противник використав великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

Біля селища Опитне російські окупанти стріляли ще й з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Водяного, що на Приазов'ї, збройні формування використали підствольні гранатомети. В районі населеного пункту Авдіївка вони стріляли з ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Пісків – зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля українського кордону помітили російські гелікоптери

"Внаслідок ворожих обстрілів, двоє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовцям оперативно надано необхідну медичну допомогу. На місці події працюють командування військової частини та представники військової служби правопорядку Збройних Сил України.

У районі населеного пункту Красногорівка противник здійснив обстріл цивільної інфраструктури, в результаті чого цивільна особа отримала осколкове поранення. Потерпілого було доставлено до медичного закладу", - ідеться у повідомленні.

Окрім цього, противники облаштовували нові оборонні споруди довжиною близько 100 м у напрямку позицій Збройних Сил України. Це грубе ігнорування досягнутих Мінських домовленостей.

Російська Федерація готує комплекс заходів для провокацій на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Окупанти можуть спробувати просунутись углиб території України.

Зараз ви читаєте новину «У день розмови Зеленського з Байденом окупанти 20 разів обстріляли українські позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути