четвер, 28 червня 2018 19:53

У День Конституції бойовики вбили 2 українських військових: подробиці бою

У День Конституції бойовики вбили 2 українських військових: подробиці бою
У боях за Південне,що під Горлівкою, загинуло 2 бійці 24 бригади імені колоря Данила / фото: Андрій Дубчак, Радіо Свобода

У бою біля міста Південне, що на Донеччині загинув командир взводу 24 бригади імені короля Данила Валерій Шишак та піхотинець Андрій Волос.

Подробиці бою на околиці селища повідомили у Facebook королівської бригади.

Ворог о 08.30 відкрив вогонь з мінометів, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів по житловим будинкам Південного.

"Командир роти Королівської бригади Олег Лотоцький, підрозділ якого боронить цей населений пункт, швидко оцінив ситуацію та організував бій. За мить чергові вогневі засоби вже відкрили вогонь по противнику.

Як виявилося, під прикриттям вогню, впритул до містечка наблизилась група бойовиків. Резервну групу, яка за хвилину вже вела бій на околиці Південного, очолив командир взводу Валерій Казімірович Шишак", - йдеться у повідомленні.

В ході півгодинного бою важке поранення отримав боєць резервної групи.

"Валерій Шишак, разом із Олегом Лотоцьким кинулися рятувати свого підлеглого. Саме цього й очікував снайпер-терорист. Підступним пострілом снайпера Валерій Шишак був смертельно поранений. В підрозділі він був найстаршим. Скоро йому мало виповнитися 58 років. Не дочекавшись свого командира, згодом від отриманих важких поранень помер і боєць 25-річний Андрій Олександрович Волос", - кажуть представники бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пряме потрапляння у бліндаж: розповіли подробиці про 3 загиблих воїнів

Командування бригади вжило дієвих заходів вогневого впливу на окупантів. Станом на 14.40 ситуація навколо Південного була стабілізована.

За попередніми даними розвідки в районі Південного ворог поніс втрати 5 вбитими та 8 поранено.

Минулої доби російські окупаційні війська активізували бойові дії із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На деяких ділянках ворог вів вогонь із БМП та забороненої Мінськими домовленостями зброї.

Зараз ви читаєте новину «У День Конституції бойовики вбили 2 українських військових: подробиці бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути