Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2018 15:25

У Чехії остаточно ліквідували "консульство ДНР"

У Чехії остаточно ліквідували "консульство  ДНР"
У Чехії суд ліквідував "почесне консульство ДНР". Фото: Корреспондент

У Чехії Верховний суд міста Оломоуц остаточно ліквідував самопроголошене "почесне консульство Донецької народної республіки".

Суд відхилив апеляцію голови зареєстрованого у місті Острава об'єднання проросійської активістки Нелі Ліскової. Згідно з рішенням суду, діяльність організації є незаконною і збігається з діяльністю інших державних органів. Про це повідомляє Ceske Noviny.

Нелі Ліскова після оголошення рішення сказала, що розглядає варіант звернення до Верховного суду Чехії. А також заявила, що збирається продовжувати власну діяльність і не виключила створення іншої подібної організації.

У чеському МЗС також підкреслили, що Лискова неправомірно використовувала титул "Почесний консул", який процедурно знаходиться у віданні МЗС. У відомстві зазначили, що таким чином зловмисниця обходила закон по відношенню до Віденської конвенції про консульські відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандиста ДНР помітили ще в одному рекламному ролику

"Представництво Донецької народної республіки" відкрилося в Остраві 2016 року. МЗС Чехії заявило, що цей центр не є офіційною дипломатичною місією, і подало скаргу до суду.

Організатори "Представницького центру ДНР" в Чехії мали зв'язки із російськими організаціями, що фінансуються Кремлем. Також так званий "Представницький центр ДНР" мав юридичний статус "спілки за інтересами".

Раніше Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в посольство Чеської республіки в Україні в зв'язку з підтвердженням інформації про реєстрацію в місті Острава так званого представництва ДНР.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії остаточно ліквідували "консульство ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути