четвер, 10 вересня 2020 14:25

Турчинов різко відреагував на спільну з окупантами інспекцію на Донбасі

Турчинов різко відреагував на спільну з окупантами інспекцію на Донбасі
Турчинов запевнив, що будь-який військовий злочинець, який з'явиться в зоні відповідальності Об'єднаних сил, повинен бути знищений або затриманий. Фото: Facebook/Олександр Турчинов

Екссекретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що більшого злочину та національного приниження, ніж дозволити "перевіряти" наших військових тим, хто їх вбиває, годі й уявити собі.

"Після того як російсько-терористичні угруповання вчергове безкарно обстріляли українські позиції, вбили та поранили наших бійців, не отримавши адекватної відповіді, нікчемні маріонетки Кремля дозволили собі висувати абсурдні "ультиматуми" та погрози" - написав він у Facebook.

Турчинов наголосив, що українська влада, замість того щоб поставити на місце злочинців, через представників ТКГ принизливо, запропонувала їм "проінспектувати наші позиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під держдачею Зеленського буде протест

"Будь-який військовий злочинець, який з'явиться в зоні відповідальності Об'єднаних сил, відповідно до чинного законодавства, повинен бути знищений або затриманий", – запевнив ексссекретар РНБО.

"Ані Зеленський, ані його представники в ТКГ, ані підпорядковані йому силовики не мають права перекреслювати норми Конституції та українського законодавства, руйнуючи основи національної безпеки, відкривати для ворога наші позиції та принижувати захисників країни", - додав Турчинов.

Він наголосив, що замість рішучої відповіді агресору, чинна влада, ховаючись за розмовами про "мир", нав'язує українцям повзучу капітуляцію.

9 вересня відбулося термінове засідання Тристоронньої контактної групи, на якому українська сторона погодилася на спільну інспекцію в районі селища Шуми на Донбасі за участю окупаційних бойовиків РФ.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов різко відреагував на спільну з окупантами інспекцію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути