середа, 14 квітня 2021 08:53

Турчинов відреагував на сумніви Зеленського щодо звільнення Шумів

Турчинов відреагував на сумніви Зеленського щодо звільнення Шумів
З початку 2021 року українські військові понесли більше втрат, ніж звільняючи будь-який населений пункт. Фото: Reuters

Заяви щодо недоцільності звільнення окупованих населених пунктів Донбасу через жертви серед військових звучать дивно, особливо – після слів про готовність "померти в Криму, але не пустити туди "зелених чоловічків".

Про це у відповідь на слова президента Володимира Зеленського, процитовані журналом Time, колишній секретар РНБО Олександр Турчинов написав у Facebook. Він нагадав, що в 2014 році було звільнено дві третини Донбасу. Після 2015 року Україна використала тактику покрокового наступу, за кожної нагоди звільняючи хоча б невеличкий населений пункт, або просуваючи наскільки можливо вперед власні позиції.

"Зі здивуванням прочитав інтерв'ю Зеленського, де президент заявив, що не треба було звільняти Шуми й інші населені пункти на Донбасі в зв'язку з тим, що там були втрати наших воїнів. Так, на війні дійсно бувають втрати, особливо коли звільняєш зі зброєю в руках свою землю. Але більш болючі і невиправдані втрати, коли наші військові, обмежені заборонами адекватно реагувати на провокації ворога, стають мішенями, які розстрілюють російські снайпери і вбиває ворожа артилерія", – написав Турчинов.

Екссекретар РНБО заявив, що з початку 2021 року, під час перемир'я, українські військові понесли більше втрат, ніж звільняючи будь-який населений пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські ракети Patriot треба розмістити в Україні - Єрмак

Президент Володимир Зеленський поставив під сумнів рішення взяти селище Шуми на Донбасі під контроль у серпні 2018-го. Про це він заявив, коментуючи ескалацію на сході країни під час інтерв'ю журналу Time.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов відреагував на сумніви Зеленського щодо звільнення Шумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути