середа, 05 червня 2019 20:16

Тристороння контактна група обговорила нове перемир'я на Донбасі

Тристороння контактна група обговорила нове перемир'я на Донбасі
У Мінську готується нове перемир'я для Донбасу. Фото: Уніан

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі під час зустрічі у Мінську домовилася підготувати нову угоду про встановлення режиму тиші на лінії зіткнення.

Про це повідомив російський представник Борис Гризлов, передає ТАСС.

"Сторони домовилися про підготовку нової угоди про припинення вогню для можливого підписання вже на наступній зустрічі 19 червня", - сказав він.

Гризлов зазначив, що є розуміння сторін, що ця нова угода має в обов'язковому порядку передбачати додаткові реально дієві заходи контролю за дотриманням перемир'я.

Також Гризлов відзначив важливість того, щоб українська сторона "виконала зобов'язання зі звільнення утримуваних осіб, яких повинні були повернути на Донбас ще в грудні 2017 року.

Водночас український представник Леонід Кучма переконаний, що прогрес в питанні обміну утримуваними особами буде досягнутий.

"Що стосується обміну військовополонених або незаконно утримуваних - я не можу сказати, що завтра буде принципове рішення, але я чітко знаю, що ці питання почнуть вирішуватися: скільки на скільки і так далі", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув український військовий

Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з головою Європейської Ради Дональдом Туском.

Зараз ви читаєте новину «Тристороння контактна група обговорила нове перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути