понеділок, 17 січня 2022 13:24

Вимагали зізнання у викраденні ДНРівця: окупанти п'ятий рік катують українську бранку

Громадянку України Ольгу Мозолевську п'ятий рік незаконно утримують в СІЗО-5 Донецька. Її схопили на роботі 15 жовтня 2017 року.

Сім'я більше двох років не отримувала жодної звістки про Ольгу. Зараз після перенесених катувань вона має серйозні проблеми зі здоров'ям, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Ольга мешкала на підконтрольній уряду України території неподалік Авдіївки, а працювати їздила у тимчасово окупований Донецьк.

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Ольгу Мозолевську п'ятий рік  незаконно утримують  в СІЗО-5 Донецька. Її били та катували електричним струмом, вимагаючи зізнань у  спробі викрадення військовослужбовця  ДНР
Ольгу Мозолевську п'ятий рік незаконно утримують в СІЗО-5 Донецька. Її били та катували електричним струмом, вимагаючи зізнань у спробі викрадення військовослужбовця ДНР

"15 жовтня 2017 року, коли була на роботі, вона припинила відповідати на дзвінки чоловіка. Більше двох років рідня не отримувала жодної звістки про Ольгу. Весь цей час її утримували у в'язниці "Ізоляція". Там її піддавали фізичним та психологічним тортурам: били та катували електричним струмом, вимагаючи зізнань у "спробі викрадення військовослужбовця ДНР", - розповіла Денисова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбили нирки й підключали струм: окупанти п'ятий рік катують двох братів

Під час одного з "допитів" Ольгу вдарили головою об стіну, після чого жінка страждає на постійні мігрені. Також у неї хронічне захворювання горла, але точний діагноз не встановлено.

Медичну допомогу Ользі не надають. Крім того, жінка не має жодного зв'язку з рідними: чоловік не може її відвідати, через загрозу власному життю. Він самотужки виховує дев'ятирічну дитину.

Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України й координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо, - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Вимагали зізнання у викраденні ДНРівця: окупанти п'ятий рік катують українську бранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути