вівторок, 23 березня 2021 20:23

Треба забути слово "перемир'я", його не існує - політолог

Треба забути слово "перемир'я", його не існує - політолог
Костянтин Батозський: "Нам слід посилювати армію та готуватися до війни". Фото: Gazeta.ua

Треба забути слово "перемир'я". Поки існуватиме путінський режим, шанси закінчити війну нульові, його основне завдання — знищити Україну як таку. Саме це стоїть на меті тих, хто створює осередок партії "Справедлива Росія — За правду" на Донбасі.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Костянтин Батозський.

"Ідея створення осередку партії "Справедлива Росія — За правду" на Донбасі належить Захару Прилєпіну, терористу, що воював на боці ДНР. Партію очолює близька до Путіна людина — Сергій Миронов. Ця політсила сповідувала ліві ідеї разом із шовіністичними, проте мала низькі рейтинги, хоч і була представлена у Думі. Через це вона об'єдналася із партією "За правду", очолюваною Захаром Прилєпіним. Об'єднання показове — у програмі партії Прилєпіна чітко прописаний пункт про знищення України як держави. Оновлена "Справедлива Росія" пройде у Думу за явної підтримки Путіна. Також він прагне, щоб такі люди, як бойовики чи агенти ФСБ, що здійснювали політичні вбивства, отримали дипломатичний імунітет і могли вільно роз'їжджати по світу. Водночас у парламенті буде слабка, керована опозиція, що ніяк не загрожуватиме режиму", — сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак відреагував на спробу Росії заборонити військовим стріляти у відповідь

Росія не прагне приєднати Донбас, вважає експерт.

"Під час війни з Грузією у 2008 році Росія максимально наблизилася до того, щоб включити до свого складу Осетію та Південну Абхазію, але так і не зробила цього. Видача російських паспортів на окупованому Донбасі — це такий собі дипломатичний фінт, щоб звинуватити Україну в тому, що вона веде війну з російськими громадянами. Також паспорти роздаються з метою отримати нові голоси на виборах, закрити ними електоральний вакуум. Під чергові виборі слід очікувати нової хвилі роздачі паспортів.

Нам слід посилювати армію та готуватися до війни. Треба взагалі забути слово "перемир'я", бо його не існує. Поки існуватиме путінський режим, шанси закінчити війну нульові, його основне завдання — знищити Україну як таку. Треба максимально готуватися до захисту, зміцнюючи власні Збройні сили", — підсумував Костянтин Батозський.

Міністерство закордонних справ України вважає, що Росія, відкривши в окупованих Донецьку й Луганську представництво партії "Справедлива Росія — За правду", грубо порушує законодавство й суверенітет України.

Зараз ви читаєте новину «Треба забути слово "перемир'я", його не існує - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути