вівторок, 23 березня 2021 12:11

МЗС України відреагувало на відкриття російської партії в Донецьку

МЗС України відреагувало на відкриття російської партії в Донецьку
Росія робить чергові кроки з перетягування ОРДЛО. Фото: Вікіпедія

Міністерство закордонних справ України вважає, що Росія, відкривши в окупованих Донецьку й Луганську представництво партії "Справедливая Россия - За правду", грубо порушує законодавство й суверенітет України.

Агресор затягує у своє політичне, економічне й електоральне поле непідконтрольні Україні території. Про це про це в коментарі "РБК-Україна" повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Після незаконного роздавання своїх паспортів агресор "сприяє" реалізації виборчих прав "громадян Росії", підкреслив речник. Російські партії своєю чергою борються за політичні дивіденди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак відреагував на спробу Росії заборонити військовим стріляти у відповідь

22 березня стало відомо, що вперше за 7 років окупації Донбасу російська партія "Справедливая Россия - За правду" відкриє офіс у Донецьку.

Глава однойменної фракції в Державній думі Сергій Миронов уже призначив свого помічника Олексія Жигуліна повноважним представником партії на окупованому Донбасі.

Раніше представник Росії в переговорному процесі щодо Донбасу Дмитро Козак запропонував закріпити заборону на відкриття вогню у відповідь без дозволу керівництва.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України відреагувало на відкриття російської партії в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути