вівторок, 29 травня 2018 13:19

Точно в ціль: війська розбомбили російську техніку на Світлодарській дузі
4

Бойова група К-2 знищила техніку бойовиків на Світлодарській дузі.
Фото: Facebook
Бойова група К-2 знищила техніку бойовиків на Світлодарській дузі.
Бойова група К-2 знищила техніку бойовиків на Світлодарській дузі.
Бойова група К-2 знищила техніку бойовиків на Світлодарській дузі.

Техніку російських окупантів на Світлодарській дузі знищила бойова група К-2, що входить в 54-у бригаду, помстившись за пораненого побратима.

Історія почалася 4-го травня, коли під час чергового обстрілу позицій українських військових був поранений боєць групи К-2. Про це повідомив волонтер Юрій Мисягін у Facebook, додавши відповідне фото.

"Тоді противник працював по нас з БМП і під час одного з прильотів боєприпас вибухнув недалеко, і одному з бійців групи відірвало два пальці на лівій руці. З бійцем все нормально, він зараз у госпіталі. Вся команда за погодженням з командиром вирішили вистежити, знайти і знищити цю позицію, з якої тоді вівся по нас вогонь", –розповів Мисягін.

За його словами, українські бійці за допомогою безпілотників стали вивчати місцевість, звідки по них вели вогонь. Вони виявили бойову машину піхоти (БМП) і броньований багатоцільовий транспортер бойовиків МТЛБ-ЗУ. Проте, через погані погодні умови операцію довелося відкласти приблизно на тиждень. Її почали, коли одну з позицій 54-ї бригади знову обстріляли з БМП.

"Група висунулася, були підняті наші безпілотники і почалася операція. Відразу побачили особовий склад противника, який бігав по позиції взад-вперед, тому спочатку вирішили ліквідувати їх, потім взятися за бойову машину, адже вона все-одно вже нікуди не дінеться. Два попадання лягли прямо в бліндаж, потім перевели вогонь на техніку. З трьох пострілів, два лягли в трьох метрах від МТЛБ-ЗУ, а третім прямо в "ніс" їй влучили. Вона загорілася і вогонь був переведений на БМП", – розповів волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ помстились за обстріл мирних мешканців: 3 бойовиків загинуло, ще 5 поранені

Мисягін додав, що по рації прийшла інформація, що із сусіднього опорника бойовиків виїхала ще одна БМП і почала працювати – вона була ближче до групи. Прийнято рішення, що раз вже "йде робота", і все поки виходить, то і її не варто обділяти увагою. Бійці швидко пристрілялися, і з 12 зроблених пострілів 2 точно лягли в ціль – влучили під правий борт і під ніс.

"Група поквиталася за пораненого свого побратима, знищивши в одному бою дві бойові машини сепаратистів. Вся відеофіксація бою, у тому числі моменти знищення, передані до штабу, для подання бійців групи до заслужених бойових нагород та виплати бойової премії за знищену техніку противника", – підсумував він.

Українські військові ліквідували командно-спостережний пункт російсько-терористичних військ на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил. У відповіді сил ЗСУ на обстріли українських позицій знищили 4 ворожих солдатів, ще 5 поранили.

Зараз ви читаєте новину «Точно в ціль: війська розбомбили російську техніку на Світлодарській дузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути