вівторок, 29 травня 2018 07:39

ЗСУ помстились за обстріл мирних мешканців: 3 бойовиків загинуло, ще 5 поранені

ЗСУ помстились за обстріл мирних мешканців: 3 бойовиків загинуло, ще 5 поранені
В районі проведення операції Об'єднаних сил інтенсивність бойових дій залишається стабільно високою, обстановка складною та контрольованою. Фото - glavcom.ua

За минулу добу, 28 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил інтенсивність бойових дій залишається стабільно високою, обстановка складною та контрольованою. Активні бойові дії тривали з найбільшою інтенсивністю в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Золоте (Луганське напрямок). Також в районах населених пунктів Світлодарськ, Новоселівка Друга, Мар'їнка, Новомихайлівка, Старогнатівка, Водяне та Широкино.

На обстріли противника з мінометів і стрілецької зброї підрозділу Об'єднаних сил рішуче відповідали вогнем. Шість наших військовослужбовців отримали поранення, їх невідкладно евакуювали в лікарні. Також за даними розвідки, 3 окупанти знищені і 5 - поранені. Про це штаб операції Об'єднаних сил повідомляє в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох українських спецпризначенців убили бойовики на Луганщині

"Бойовики 37 разів на добу порушували режим тиші. З них дев'ять разів застосовували міномети калібру 82 і 120 мм. За минулу добу бойовики тричі порушили норми Міжнародного гуманітарного права, здійснюючи теракти проти мирного населення. Близько 5:00 ранку окупанти обстріляли з гранатомета населений пункт Чермалик. Близько 11:40, прикриваючись житловими кварталами Горлівки, вели обстріл з мінометів по селищу Залізне, в результаті чого загинула 15-річна дівчинка. Близько 15-ї години терористи відкрили вогонь по населеному пункту Південне, завдавши осколкові поранення мирному жителю", - йдеться в повідомленні.
За фактами обстрілів мирних населених пунктів бойовиками порушено кримінальні справи.

Загибель 15-річної дівчинки від розриву снаряду бойовиків у м. Залізне Торецького району кваліфікували, як теракт. Дитина вийшла на подвір'я, у цей час бойовики відкрили артилерійський вогонь по м. Залізне. Снаряд розірвався в 3-метрах від неї та не залишив жодного шансу вижити. Дівчина дістала травми, не сумісні з життям.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ помстились за обстріл мирних мешканців: 3 бойовиків загинуло, ще 5 поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути