середа, 22 грудня 2021 21:55

ТКГ домовилася про повноцінне припинення вогню на Донбасі

ТКГ домовилася про повноцінне припинення вогню на Донбасі
Українська сторона вітає рішення ТКГ і запевняє в неухильності його дотримання. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

У середу, 22 грудня, Тристороння контактна група (ТКГ) домовилася повернутися до дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомила пресслужба Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

"На сьогоднішньому засіданні ТКГ за участю представників ОРДЛО пріоритет надали питанням безпеки та, зокрема, дотримання режиму припинення вогню. Я був радий, що учасники висловили свою рішучість повністю дотримуватися угоди щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", - заявив представник ОБСЄ Мікко Кінунен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звільнили б Донбас за пару днів. Був би наказ": що говорять на передовій про наступ росіян

На домовленість ТКГ відреагували у Міністерстві оборони та Збройних силах України. Українська сторона вітає рішення ТКГ.

"ЗСУ запевняють щодо своєї позиції послідовно та неухильно дотримуватись режиму припинення вогню, передбачених вищезазначених заходів, у тому числі щодо умов відкриття вогню у відповідь", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Минулої доби, 21 грудня, російські найманці тричі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Зокрема, вкотре застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. У результаті ворожого обстрілу поранення зазнав український воїн.

Зараз ви читаєте новину «ТКГ домовилася про повноцінне припинення вогню на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути