понеділок, 03 липня 2017 12:26

Тиждень витягували осколки: в лікарні ім. Мечникова повідомили про велике надходження поранених з АТО

  За останній тиждень у Дніпропетровську лікарню імені Мечникова надійшло сім бійців АТО з тяжкими пораненнями. Фото: news.liga.net
За останній тиждень у Дніпропетровську лікарню імені Мечникова надійшло сім бійців АТО з тяжкими пораненнями. Фото: news.liga.net

За останній тиждень у Дніпропетровську лікарню ім. Мечникова надійшли сім бійців АТО з тяжкими пораненнями.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний лікар установи Сергій Риженко.

"Весь тиждень хірурги і нейрохірурги проводили тяжкі операції із вилучення осколків. Резекція лівої легені, видалена селезінка, ліва нирка, ушивання поранення діафрагми, шлунка, кишечника. За два дні перелили п'ять літрів крові і плазми", – написав він.

За його словами, одному з поранених, 36-річному Олексію, під час мінометного обстрілу осколками розбило голову, поранило очі. Окрім цього, лікарі виявили проникне поранення грудей, шлунка, селезінки і лівої нирки.

Медики упродовж неділі витягали осколки з тіла чоловіка. Лікар розповів, що після зняття з апарату штучної вентиляції легень Олексій слабким голосом промовив слова: "У мене є два сини. Я хочу, щоб вони знали, що я захищав Україну", – написав Риженко.

Зараз усім бійцям легше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи різко знизили інтенсивність обстрілів

Росії доведеться залишити територію України. Є кілька способів наблизити цей день. Таку думку висловив екс-посол США в Україні Джон Гербст.

Зараз ви читаєте новину «Тиждень витягували осколки: в лікарні ім. Мечникова повідомили про велике надходження поранених з АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути