неділя, 09 липня 2017 15:40

Тіллерсон зробив заяву по Донбасу

Тіллерсон зробив заяву по Донбасу
9 липня Держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрівся з прихильниками проведення реформ в Україні. Фото: 24tv

Америка розчарована відсутністю прогресу у виконанні Мінських домовленостей, тому США призначили спецпредставника в Україні Курта Волкера.

Про це сказав держсекретар США Рекс Тіллерсон під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко в Києві.

"Ми розчаровані відсутністю прогресу по Мінським угодами. Саме тому ми призначили спеціального представника для того, щоб звернути на це питання увагу. Тепер буде кому координувати цю діяльність з "нормандською" четвіркою і урядом Росії для того, щоб побачити, чи можемо ми прискорити прогрес", - сказав Тіллерсон.

Порошенко сказав, що активізація мирного процесу можлива тільки в разі припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони підуть з цієї війни": назвали прорахунок Росії по Україні

"Якщо Москва не хоче в черговий раз втратити шанс, їй варто прийняти логіку, якої дотримуються всі інші учасники нормандського формату. Перше - це тривале, надійне припинення вогню. Друге - це виведення всіх окупаційних військ з української території. Третє - це припинення залякування міжнародних спостерігачів. Четверте - забезпечення надійного контролю з боку міжнародних сил неконтрольованої ділянки україно-російського кордону і лінії зіткнення. і п'яте - це звільнення всіх заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і в російських в'язницях", - заявив Порошенко.

Порошенко нагадав, що Київ не розв'язував війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів генсеку ООН основні проблеми України

"Українських військ немає на російській території. Ми цю війну не задумували, що не починали. Її задумували і починали в Москві, тому саме в Москві зберігаються ключі для мирного врегулювання. Ми хочемо підкреслити наш чіткий настрій на мирний процес. Найбільше ми бажаємо миру. Ми розраховуємо на допомогу наших партнерів - США, нормандський формат - і сподіваємося на тверезе розуміння цієї ситуації в Росії ", - сказав Порошенко.

9 липня Держсекретар США Рекс Тіллерсон зустрівся з прихильниками проведення реформ в Україні. Тіллерсон заявив, що їм доведеться виконати ще великий шлях в цьому напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Тіллерсон зробив заяву по Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути