четвер, 09 червня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Тіла вбитих маріупольців утилізують разом із залишками будинків - відео

Тіла вбитих маріупольців утилізують разом із залишками будинків - відео
Окупанти зносять будинки і не шукають під завалами загиблих. Фото: Скріншот

У Маріуполі окупанти зносять будинки і відмовляються шукати загиблих під завалами.

Лівобережний район міста найбільше постраждав від "Градів". Від кінця лютого люди там не мали можливості виїхати в центр Маріуполя. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільтрація у Маріуполі набирає нових обертів: що там відбувається

Скільки маріупольців загинули в цьому районі невідомо. Також невідома кількість, які й досі перебувають під завалами.

"Разом зі сміттям вони будуть поховані на Лівобережному сміттезбірному полігоні. Нема слів. Лише лють", - написав Андрющенко.

Маріуполь повністю контролюють російські війська.

Терористи зносять стелу з назвою міста. Їм не подобається, що вона написана українською мовою. Стелу, яка також пофарбована в кольори українського прапора, замінять на російську версію назви без літери "і"."Деукраїнізація" у місті відбувається в той час, коли мирні жителі голодують, а також живуть без води, газу та світла

Люди змушені брати "гуманітарну допомогу" від російських терористів. Однак і за неї їм доводиться боротися. Голодні містяни мають записуватися в чергу на два-три дні вперед. Однак і вона не є гарантією отримання їжі або води.

Для отримання питної води маріупольці також мають записатись у чергу, яка триває від двох днів. Тобто тепер питна вода в кращому випадку раз на два дні. Основна причина - падіння рівня в природних джерелах збирання води.

У Маріуполі поширюються випадки захворювання холерою. Андрющенко повідомляв, що місто закривають на карантин.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в Маріуполі Донецької області кількість населення зменшилася у п'ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Пенсійний фонд так званої ДНР підрахував, що у місті залишилося 46 тис. пенсіонерів. Це втричі менше, ніж до вторгнення, коли їх було 136 тис. Але частка літніх людей в структурі наявного населення Маріуполя зросла удвічі.

Зараз ви читаєте новину «Тіла вбитих маріупольців утилізують разом із залишками будинків - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути