Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 16:27

Терористів ЛДНР фінансували біткоїнами з "ферми" у Черкасах

Терористів ЛДНР фінансували біткоїнами з "ферми" у Черкасах
СБУ викрили злочинців, які фінансували біткоїнами терористів ЛДНР. Фото: Корреспондент.net

Співробітники Служби безпеки України та Генпрокуратури викрили механізм фінансування російських терористичних організацій ДНР та ЛНР за допомогою криптовалюти.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Встановлено, що група організувала в Києві і Черкасах так звані "ферми" з видобутку криптовалюти.

"Цифрові кошти конвертувалися зловмисниками в гроші, які перераховувалися на тимчасово окупованих терористами території, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків. Учасники групи також направляли частину грошей на "підтримку "ряду інтернет-ресурсів терористів, які здійснювали антиукраїнську пропаганду", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Республіка немовлят": розвідка повідомила, що бойовикам доставили гумконвоєм замість "дитячого харчування"

Зазначається, що частина криптовалюта перераховувалася безпосередньо з РФ на електронні гаманці українських спільників. Обладнання для виробництва криптовалюти контрабандою переправлялася до України з Росії.

На території, тимчасово окупованій російськими найманцями-бойовикам ЛНР, існує індустрія по експлуатації рабської праці ув'язнених у в'язницях та колоніях. Зазначається, що у кожного третього ув'язненого закінчився термін, але місцева "влада" не випускає їх.

Зараз ви читаєте новину «Терористів ЛДНР фінансували біткоїнами з "ферми" у Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути