вівторок, 24 жовтня 2017 10:16

Терористи влаштовують диверсії, щоб приховати власні злочини

Терористи влаштовують диверсії, щоб приховати власні злочини
В районі північної частини гірничого відвалу обладнано три замасковані позиції НЗФ ОРДО. Фото: Фокус

Російські найманці на Донбасі намагаються відволікти увагу від своїх злочинів диверсіями та поширенням фейкової інформації про Збройні сили України.

Спільний центр з контролю та координації зазначає, що такі дії терористів свідчать про наміри продовжувати загострення конфлікту. Про це інформує УНІАН.

"Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження провокаційних дій з боку НЗФ ОРДО та безпідставних обвинувачень ЗСУ. Прикладом таких провокацій є інформація, яку 21 жовтня 2017 року поширили деякі ресурси ОРДО: нібито під час обстрілу із мінометів 82-міліметрового калібру з позицій ЗСУ в районі населеного пункту Новотроїцьке був обстріляний Докучаєвськ (територія ОРДО) і пошкоджені три житлові будинки на вулиці Центральній", - зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики намагаються закріпитися у "сірій зоні"

Є свідчення очевидців серед місцевих, які відзначили, що мінометний обстріл по житловим будинкам вели з позицій НЗФ ОРДО, розташованих у районі гірничого відвалу дробильно-збагачувальної фабрики №1 ПАТ "Докучаєвський флюсодоломітний комбінат". Повідомляють, що терористи НЗФ ОРДО із цих позицій відкривали вогонь з озброєння БМП.

Відомо також, що в районі північної частини гірничого відвалу (колишні виноградники) обладнані, як мінімум, три замасковані позиції НЗФ ОРДО.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що такі звинувачення ЗМІ ОРДО безпідставні. Зрозуміло, що НЗФ ОРДО продовжує кампанію зі штампування фейкових повідомлень, намагаючись приховати власні злочини. Такі заяви ОРДО вкотре свідчать про їхні цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та звинувачень підрозділів АТО у порушенні гуманітарного права та досягнутих у Мінську домовленостей", – зазначили у СЦКК.

У найманців, завезених з Росії на окупований Донбас, відбирають паспорти на час виконання бойових завдань.

Зараз ви читаєте новину «Терористи влаштовують диверсії, щоб приховати власні злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути