пʼятниця, 03 листопада 2017 09:59

Таємна "гуманітарка" — доказ для Гааги

Таємна "гуманітарка" — доказ для Гааги
Діти розбомленого Іловайська радіють приходу чергового "гуманітарного" вантажу. Серпень 2015. Фото: соцмережі

Гуманітарні вантажі, які неможливо перевірити, доводять агресію Росії на Донбасі, заявив у Відні американський представник при ОБСЄ.

"26 жовтня колона із 17 вантажівок перетнула міжнародно визнаний російсько-український кордон в напрямку України без належного контролю або огляду з боку української влади, - розповів тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміян, - ці конвої продовжують відкрито порушувати суверенітет і територіальну цілісність України".

На думку американського дипломата, регулярна "гуманітарна допомога" Донбасу, яку неможливо перевірити у встановленому порядку, є "вагомим доказом причетності Росії до конфлікту на Донбасі".

Він додав, що блокування доступу до кордону міжнародних спостерігачів з боку Росії не дозволяє їм виконувати свою місію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупований Донбас приїхав 70-й путінський гумконвой

А після кожного так званого шкільного перемир'я режим припинення вогню "нещадно порушується", процитувало слова дипломата агентство "Укрінформ".

На одній з центральних вулиць Луганська спостерігачі ОБСЄ зафіксували транспортування членами ЛНР танків. Така інформація повідомляється у звіті.

Зараз ви читаєте новину «Таємна "гуманітарка" — доказ для Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути