понеділок, 27 липня 2020 09:59

Тактично перемир'я на Донбасі вигідне Україні — журналіст

Тактично перемир'я на Донбасі вигідне Україні — журналіст
Сергій Гармаш назвав тактичні плюси для України від перемир'я на Донбасі. Фото: Facebook/Оперативне командування "Схід"

Член політичної підгрупи ТКГ з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Сергій Гармаш заявив, що перемир'я на Донбасі тактично вигідно Україні.

При цьому під час інтерв'ю на телеканалі "Україна 24" він висловив сумнів, що режим повного припинення вогню буде тривалим.

"Я не дуже вірю в те, що перемир'я буде тривалим і стійким, тому що якби була політична воля на припинення конфлікту, воно б спостерігалося не тільки в сфері безпеки, але й в політичній підгрупі, в гуманітарній підгрупі, де обмінюють наших полонених. Зараз, принаймні в політичній підгрупі, якихось зрушень, проривів і передумов я не бачу", — підкреслив Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові на Донбасі в разі порушення перемир'я дадуть відсіч супротивнику — штаб

Водночас, за словами журналіста, в оголошеного перемир'я є тактичні плюси для України. Спільна заява Берліна та Парижа, які підтримують це перемир'я, вже є, сказав він.

"Наш президент говорить про те, що він хоче, щоб на нормандської зустрічі вже чотирма лідерами було підписано це перемир'я. Тобто Путіну вже складно буде сказати, що він — не сторона конфлікту. Тому тактичні плюси від цього перемир'я я вважаю значними", — пояснив Гармаш.

Бойовики, контрольовані Росією, вже намагалися зірвати встановлений з півночі 27 липня на Донбасі режим повного та всеосяжного припинення вогню. Неподалік Новомихайлівки окупанти замінували позиції ВСУ протипіхотними мінами ПОМ-2 за допомогою протитанкових гранатометів. Такі міни заборонені Оттавською конвенцією й виготовляються виключно в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Тактично перемир'я на Донбасі вигідне Україні — журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути