Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Свої лише на три чверті" – Кремль встановив прожитковий мінімум у так званій ЛНР

"Свої лише на три чверті" – Кремль встановив прожитковий мінімум у так званій ЛНР
Важливішою для окупаційної влади за рівень життя населення є насильницька паспортизація. Фото: pixabay.com

У середині грудня окупаційна "влада" на Луганщині заявила, що готує Сіверськодонецьк до осінньо-зимового періоду.

У так званій ЛНР Кремль встановив прожитковий мінімум на 22% нижчий за прийнятий російською владою, заявив 19 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Рівні, свої, але тільки на три чверті. Відповідно до постанови уряду Російської Федерації наступного року на тимчасово окупованій території Луганщини встановлено регіональний коефіцієнт прожиткового мінімуму 0,78 від федерального. Тобто, жителі так званої ЛНР щонайменше рік будуть на чверть бідніші за найбіднішого росіянина", – йдеться в повідомленні.

Важливішою для окупаційної влади за рівень життя населення є насильницька паспортизація. Зокрема, для заміни реєстраційних документів та номерних знаків транспортних засобів жителям псевдореспубліки необхідно пред'явити паспорт громадянина РФ або посвідку на проживання в Росії. Упродовж року ця реєстрація здійснюється безкоштовно та навіть без обов'язкового страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знайшли новий спосіб нажитися на людях з окупованої Луганщини

"Аби швидше: заміна посвідчень водія на документ російського зразка проводиться без складання іспитів на право керування транспортними засобами та за відсутності медичного огляду водіїв. Купив права раніше – ніхто цього не перевіряє. Аби мав паспорт РФ. Медогляд та іспити на окупованих територіях не потрібні – лише російський паспорт", – додав Гайдай.

Тим часом "уряд" у так званий ЛНР вчергове "готує" Сіверськодонецьк та навколишні міста до проходження холодів.

"На дворі друга половина грудня, а окупанти заявляють про початок відновлення "величезної кількості об'єктів", щоб люди без проблем увійшли в осінньо-зимовий період. Минула осінь, зима у розпалі – лише почали готуватися до осені", – зазначив очільник ЛОВА.

На Луганщині окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання для гірників у Довжанську. Ті шахтарі, яких ще не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті "Червоний Партизан" поблизу міста демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації.

Зараз ви читаєте новину «"Свої лише на три чверті" – Кремль встановив прожитковий мінімум у так званій ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути