четвер, 25 жовтня 2018 16:44

Супрун розповіла, куди звертатися ветеранам для реабілітації

Супрун розповіла, куди звертатися ветеранам для реабілітації

Підготували інструкцію для українських бійців, куди можна звернутися за безоплатною допомогою.

"В Україні функціонує мережа госпіталів ветеранів війни, де демобілізовані учасники ООС/АТО можуть пройти реабілітацію — медичну, фізичну та психологічну. У цих закладах з листопада 2014-го комплексну реабілітацію пройшли понад 55 тис. українських воїнів. Усі послуги надаються безоплатно", - пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

До мережі входять регіональні реабілітаційні центри, куди можна звернутися за місцем проживання. І також заклади, які підпорядковані МОЗ України. До них можна отримати направлення незалежно від того, в якому місті, містечку чи селі ви проживаєте. Це - Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни та госпіталь ветеранів війни "Лісова Поляна" у Київській області.

Також Республіканський центр лікування і реабілітації наслідків нейротравми, який розташований на Рівненщині. Там можна отримати допомогу та пройти реабілітацію наслідків важких черепно-мозкових і спинальних травм за чітко визначеними критеріями нейрохірурга, ортопеда-травматолога.

Найкраще скерує та надасть рекомендації щодо реабілітації ваш сімейний лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер, який втратив на війні зір та ногу, бігтиме на марафоні у США

Для того, щоб пройти реабілітацію в одному з госпіталів, необхідно:

➡️ Обрати госпіталь згідно з місцем проживання та профілем захворювання.

➡️ Підготувати та надіслати пакет документів до департаменту охорони здоров'я у вашій області (місті) або керівнику медичного закладу за місцем спостереження.

Документів має бути 3:

1. Заява.

На ім'я директора департаменту охорони здоров'я обласної адміністрації / або на ім'я керівника медичного закладу за місцем спостереження (запитайте свого лікаря, і він зорієнтує, як написати таку заяву).

Якщо вам потрібно пройти реабілітацію в одному з закладів МОЗ України, заяву в довільній формі також можна надіслати до МОЗ України на ім'я в.о. міністра охорони здоров'я.

2. Разом із заявою надішліть результати аналізів і виписку з історії хвороби. Це для того, щоб знати, до якого відділення потрібно вас направити.

3. Також додайте копію документу, що підтверджує статус учасника ООС/АТО.

➡️ Після цього вам має прийти відповідь із направленням на реабілітацію або, за потреби, запрошення пройти лікарсько-відбіркову комісію. Зазвичай відповідь приходить протягом 30 днів. У направленні на реабілітацію буде вказана дата початку курсу та його тривалість.

➡️ Наступний крок — реабілітація.

Зверніть увагу, що варто взяти з собою результати аналізів і виписку з історії хвороби до лікувального закладу.

Тут можна знайти адреси, контакти та профілі лікування всіх госпіталів — https://goo.gl/7MDFMh

25-річному Вадиму Ушакову із позивним "Йожик" терміново потрібна допомога. Він під час обстрілів Авдіівської промзони отримав численні поранення усього тіла. Сьогодні хлопець пересувається на візку та вчиться знову ходити та говорити.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, куди звертатися ветеранам для реабілітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути