вівторок, 08 жовтня 2019 20:19

Суд затримав добровольця зі США - підозрюють у вбивстві

Суд затримав добровольця зі США - підозрюють у вбивстві
Крейга Ленга підозрюють у вбивстві двох чоловік. Фото: "20 хвилин"

Вінницький апеляційний суд заарештував на 60 діб громадянина США, колишнього американського військовослужбовця Крейга Ленга, який в 2015 році приїхав в Україну, щоб воювати на боці ЗСУ на Донбасі.

Правоохоронні органи США вимагають його екстрадиції, адвокати американця виступають категорично проти видачі, пише "Радіо Свобода".

Суд скасував рішення попередньої інстанції, за яким американець перебував під домашнім арештом. Суддя оголосив, що рішення не може бути оскаржене в касаційній інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герої, як вони є: американець Крейг Ленг 4-й рік захищає Україну зі зброєю в руках

"Нас не почули, не почули наші твердження про порушення міжнародних договорів, про відсутність запиту на екстрадиційну перевірку. Ми не можемо оскаржити це рішення в касаційній інстанції, хоча спробуємо", - сказав адвокат Дмитро Моргун.

Він заявив, що його підзахисний виконував всі вимоги суду першої інстанції щодо домашнього арешту.

Ленга підозрюють в тому, що він разом із соратником розмістив в інтернеті оголошення про продаж декількох одиниць зброї. У квітні 2018 го на пропозицію відгукнулася літня пара. Операцію домовилися провести в невеликому містечку у Флориді. Після того, як подружжя прибуло в умовлене місце, Ленг з одним, за версією слідства, застрелили покупців. Правоохоронці припускають, вбивство сталося з метою грабежу. З собою у загиблих було три тисячі доларів.

29-річний американець Крейг Ленг приїхав в Україну 2015-го. Служив у армії США 5,5 років. Воював у Іраку та Афганістані. Після служби в армії 2015-го приїхав в Україну. Вступив до ДУК "Правий сектор". У 2015-2016-х воював із ними, потім приєднався до Грузинського легіону (підрозділ іноземців, які вирішили воювати на Донбасі проти РФ).

Зараз ви читаєте новину «Суд затримав добровольця зі США - підозрюють у вбивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути