Ексклюзиви
вівторок, 07 лютого 2023 07:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Штурм аж до Криму": бригади "Гвардії наступу" стануть у стрій вже навесні

"Штурм аж до Криму": бригади "Гвардії наступу" стануть у стрій вже навесні
Україна готується до "штурму аж до Криму і Чорного моря". Для цього формує вісім бригад у "Гвардію наступу". Фото: МВС України

Штурмові бригади "Гвардії наступу" мають стати у стрій вже 1 квітня поточного року.

Набір до таких бригад Міністерство внутрішніх справ голосило декілька днів тому. Про це йшлося на засіданні виконувача обов'язків голови МВС Ігоря Клименка з чеською делегацією 6 лютого, передає пресслужба МВС.

Представникам чеської делегації детально розповіли про розпочатий в системі МВС процес формування штурмових бригад "Гвардія наступу". Вона має посилити Сили оборони держави з метою звільнення окупованих територій України.

"Це – вісім штурмових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Держприкордонслужби, які мають стати у стрій вже 1 квітня", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як соціальні гарантії матимуть штурмовики "Гвардії наступу": у Нацгвардії відповіли

Клименко зазначив, що зараз підрозділи системи МВС складають близько чверті національних сил оборони.

"Прийнято рішення створити додаткові бригади, процес формування яких уже розпочато. Після старту інформаційної кампанії ми отримали вже понад 3 тисячі звернень стосовно умов набору, проходження служби, фінансового забезпечення", - сказав він.

Клименко уточнив, що ці бригади формуються виключно з добровольців – військовослужбовців і поліцейських, які мають бойовий досвід.

Окремо Клименко зупинився на потребах забезпечення новосформованих бригад.

3 лютого МВС заявило про початок формування восьми штурмових бригад "Гвардії наступу" для "штурму аж до Криму і Чорного моря". Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії.

Національна гвардія запрошує у бригади "Буревій", "Червону калину", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". У Державній прикордонній службі добровольців чекають у бригаді "Сталевий кордон". У Національній поліції – у штурмовій бригаді "Лють".

До "Гвардії наступу" за перший день набору через Центри надання адміністративних послуг звернулися 3086 потенційних добровольців. З них подали заявки – 527 громадян.

Подати заявку на вступ можна через відповідний сайт, гарячу лінію або ЦНАПи.

Зараз ви читаєте новину «"Штурм аж до Криму": бригади "Гвардії наступу" стануть у стрій вже навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути