Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2022 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Страх окупантів: Міноборони розповіло про роботу дрона-камікадзе Switchblade 300

Страх окупантів: Міноборони розповіло про роботу дрона-камікадзе Switchblade 300
У Міноборони розповіли, як б'ють по ворогові дронами-камікадзе Switchblade 300. Фото: armyinform.com.ua

На озброєнні Сил оборони України є повітряні американські дрони-камікадзе Switchblade 300.

Вони призначені для розвідки та ураження живої сили противника, повідомило інформаційне агентство Міноборони України "АрміяInform".

"Такі дрони запускаються з землі шляхом "пострілу" зі ствола пускової установки та можуть перебувати в повітрі до 10 хв. За загальної маси у 2,7 кг та довжини 610 мм - такого камікадзе можна комфортно носити одному військовослужбовцю та підготувати до запуску за декілька хвилин.

А після запуску оператор зможе провести дрон до 10 км у пошуках російських окупантів та успішно вразити їх. І головне - все це показувати в режимі онлайн та зберегти запис до самого моменту підриву групи піхоти", - пише агенство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилетіли, побачили, розбомбили: ЗСУ показали відео, як знищують окупантів

Зазначається, одним з таких відео раніше поділились воїни Сил спеціальних операцій. Switchblade атакував окупантів, коли ті розпивали спиртні напої на своєму танку для дозаправлення.

Розвідувальні можливості Збройних сил України мають доволі широкий асортимент повітряних дронів. Ті не лише проводять розвідку, а й можуть скидати невеликі боєприпаси для враження як поки живої сили, так і важкої техніки.

Втрати російських окупантів в Україні на 30 травня становлять приблизно 30 тис. 350 осіб. Ворог з початку війни втратив також багато техніки. Зокрема, 507 безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Страх окупантів: Міноборони розповіло про роботу дрона-камікадзе Switchblade 300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути